ATMACA HIZLI BAŞLADI

Çaykur Rizespor, 35.hafta maçında  deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Son üç maçta 2 beraberlik, 1 yenilgi ile sahadan ayrılan Yeşil-Mavili ekip, Antalyaspor karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Atmaca müsabakaya adeta golle başladı. Henüz 2.dakikada sağ kanattan gelişen Rizespor atağında Sabo'nun çevirdiği top savunmadan döndü ceza alanı dışında topla buluşan İsmail'in sert vuruşunda top ağlara gitti ve Yeşil-Mavili ekip 1-0 öne geçti. Erken golün morali ile baskısını sürdüren Yeşil-Mavili ekip bu kez 5.dakikada Boldrin ile skoru 2-0 yaptı. Bu kez Antalyaspor skoru bire indirme adına Çaykur Rizespor kalesinde gol aradı. Yeşil-Mavili ekip, 33.dakikada Veysel’in golüne engel olamayınca skor 2-1 oldu. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası da Çaykur Rizespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

TARIK YİNE DEVLEŞTİ

Müsabakanın ikinci yarısına ise ev sahibi takım Antalyaspor etkili başlayan taraf oldu. Üst üste Podolski ile ataklar geliştiren Antalyaspor’a kaleci Tarık geçit vermedi. 53.dakikada ise Doğukan’ın sert şutunda yine kaleci Tarık son arda topu kornere gönderdi. Müsabakanın 64.dakikasında gelişen Çaykur Rizespor atağında savunmanın arkasına atılan topla buluşan Erik Sabo bekletmeden vurdu ve Boffin’in çaresiz bırakarak takımını 3-1’lik skorla öne geçirdi. Kalan dakikalarda skoru koruma adına kontrollü bir oyun ortaya koyan Çaykur Rizespor, 87.dakikada Naldo’nun golüne engel olamadı ve skor 3-2 oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında sonucu değiştirecek gol olmadı. Yeşil-Mavili ekip müsabakayı 3-2 kazanarak 3 hafta sonra 3 puanla tanıştı ve tehlikeli bölge ile arasındaki puan farkını da maç fazlasıyla 6’ya çıkardı.

STAT: Antalya

HAKEMLER: Suat Arslanboğa*, Erdinç Sezertam*, Esat Sancaktar*

ANTALYASPOR: Boffin*, Mert* (Dk.90 Omar?), Veysel**, Naldo**, Ali Eren* (Dk.57 Ufuk Akyol*), Bahadır* (Dk.46 Hakan*), Doğukan**, Serdar Gürler* (Dk.78 Orgill*), Eren*, Amilton*, Podolski**

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık Çetin***, Baiano***, Selim Ay***, Talbi***, İsmail***, Abdullah*** (Dk.65 Yasin**), Djokovic***, Boldrin*** (Dk.90+2 Moroziuk?), Samudio*** (Dk.82 Söderlund*), Erik Sabo*** (Dk.82 Fernando*), Loic Remy*** (Dk.65 Michalak**)

GOLLER: Dk.3 İsmail, Dk.5 Boldrin, Dk.64 Erik Sabo (Çaykur Rizespor), Dk.33 Veysel, Dk.87 Naldo (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Veysel, Podolski (Antalyaspor), Baiano (Çaykur Rizespor)

Alihan Telatar'ın Maç Kritiği https://www.takagazete.com.tr/akdeniz-aksamlari-bir-baska-guzel-makale,157255.html

Editör: TE Bilisim