LİG BAŞLANGIÇLARI ZORDUR

Cuma günü oynanacak olan Hatayspor ve 16 Ağustos’ta Kopenhag ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Play-Off maçlarıyla ilgili düşüncelerini açıklayan Siopis, öncelikli olarak sezonun ilk haftasında oynanan İstanbulspor maçını değerlendirdi. Siopis, “Her sezon başlangıcı zordur. Özellikle şampiyon olarak başlıyorsanız bu sizin için daha zor olacaktır. Ben sezon başında veya ortasında her zaman kendimi yüzde yüz hazır tutmaya çalışıyorum” dedi.

SORUMLULUĞUMUZ AYNI

Slovak yıldız Marek Hamşik’in sakatlanmasının ardından sorumluluğunun daha da artmasıyla ilgili konuşan Siopis, “Sorumluluk açısından baktığınızda geçen sene de aynı durum yaşandı. 2 - 3 aylık periyotta Marek bizimle olmamıştı. O periyotta ben oynama fırsatı bulmuştum. Diğer arkadaşlarımızla elimizden elen gayreti göstermiştik. Takımımızın içinde çözüm var. Burada oynayacak oyuncularımız var. Dorukhan var, geride oynayacak Denswil var. Dolayısıyla sorumluluk geçen sene ile aynı olacaktır” diye konuştu

HER ŞEYİN BİLİNCİNDEYİZ

Şampiyonlar Ligi ile ilgili gelen soruya Siopis, “Şampiyonlar ligine katılmak istiyoruz. Ancak Şampiyonalar Ligi öncesi Hatayspor’a karşı oynayacağımız maç var. Öncelikle bu maça odaklandık. Şampiyonlar Ligine grup aşamasına katılmak istiyoruz. Bu maçla birlikte önümüze fırsat çıkabileceğini biliyoruz. Grup aşamasına katılmakla birlikte, külümüze sağlayacağımız gelirin önemli olduğunun farkındayız. Biz de bu açıdan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOK İYİ BİR OYUNCU

Aynı mevkide oynadığı yeni transfer Doğucan ile ilgili olarak Siopis, “Geçen sene Bakasetas ile birlikte birçok Kasımpaşa maçını izleme fırsatı bulmuştum. Kasımpaşa maçlarını izlerken Doğucan dikkatimi çeken oyuncuydu. Çok yetenekli. Ülkedeki en büyük yeteneklerden biri olduğunu düşünüyorum. Çok iyi çalışıyor, çok iyi bir insan. Bu kulüpte oynama fırsatı bulduğunda, kulübe ekonomik açıdan önemli teklifler getireceğini ve kulübe katkılar sağlayacağına eminim” dedi.

PREMİER LİG’DE OYNAMAK İSTERİM

İngiltere Premier Lig’de oynamak istediğini söyleyen Siopis, “Aslında sitilimin İngiltere Premier Ligine yakın olduğunu düşünüyorum. Hayalim de İngiltere’de oynamak ama bu benim hayalim. Ama şu an Trabzonspor oyuncusuyum. Trabzonspor’un bütün hedeflerini gerçekleşmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim hedefim bu şu an…” diye konuştu.

TRABZONSPOR’UN TARZI VAR

Bu sezon ki oyun formatıyla ilgili konuşan Siopis, “Aslında tarz ve format olarak baktığınızda ğeçen yıl ki tarzı sürdürüyoruz diyebilirim. Biz geçen sene de maç maç rakibimize göre tarzımızı değiştirip farklı tarzlar denemiştik. Alanyaspor’a karşı hep beraber önde basarak çok daha farklı tarz göstermiştik. Orada da başarılı olmuştuk. Kendi tarzımız var, oynadığımız tarzda rakibin oyun tarzına göre değişebiliyor” ifadelerini kullandı.

SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim