HAMŞİK’İN KAFASI DİREĞE TAKILDI

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3.ön eleme turu rövanşında dün akşam Norveç ekibi Molde ile karşı karşıya geldi. Molde Aker Stadı’nda oynanan müsabakaya etkili başlayan Trabzonspor, 10.dakikada Marek Hamşik ile gole çok yaklaştı. Slovak oyuncunun kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Aynı dakika içinde üst üste köşe atışı kullanan Bordo-Mavili ekip yaşanan karambollerde bir türlü fileleri havalandıramadı. Ev sahibi Molde de ilk maçta olduğu gibi etkili geldiği bölümlerde Trabzonspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

OLACAK ŞEY DEĞİL

Karşılaşmanın ikinci yarısına da iyi başlayan taraf Trabzonspor oldu. Özellikle duran toplarda çok etkili olan Bordo-Mavili ekip, aradığı golü 57.dakikada köşe atışı sonrası buldu. Bakasetas’ın kullandığı köşe atışında Edgar’ın dokunuşu sonrası top çizgiyi geçince Trabzonspor 1-0 öne geçti. Bordo-Mavili ekip, golden sonra kontrollü oyunu tercih edip kontralarla rakip kalede gol arayan taraftı. Ancak 7 dakika uzatma verilen müsabakanın son saniyelerinde savunmada inanılmaz bir hata yapan Trabzonspor, Sigurdarson’un golüne engel olamayınca skor 1-1’e geldi ve müsabaka uzatmalara gitti.

NWAKAEME’YE OFSAYT ENGELİ

Müsabakanın ilk uzatma bölümünde ilk tehlikeli atak Trabzonspor’dan geldi. Bakasetas’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme golü kaydetti ancak ofsayt gerekçesi ile hakem Verissimo golü geçersiz saydı. Karşılaşmanın ikinci uzatma bölümünün hemen başında 109.dakikada Yusuf Sarı’nın şutunda kaleci Linde gole izin vermedi. Bordo-Mavili ekip, karşılaşmanın ikinci uzatma bölümünde de 1-1’lik sonucu değiştirecek golü bulamadı. Normal süreden sonra uzatmaların da 1-1 tamamlanmasının ardından penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında rakibine 4-3’lük üstünlük sağlayan Trabzonspor sahadan 5-4 galip ayrılarak turu geçen taraf oldu.

STAT: Molde Aker

HAKEMLER: Fabio Verissimo**, Rui Teixeira**, Pedro Nuno De Sá Martins**

MOLDE FK: Linde***, Knudtzon** (Dk.86 Grodem*), Bjornbak***, Gregersen***, Risa**, Mannsverk* (Dk.68 Breivik*), Sinyan**, Hestad* (Dk.68 Eirik Andersen*), Eikrem** (Dk.86 Fofana*), Brynhildsen*** (Dk.110 Boly*), Omoijuanfo* (Dk.86 Sigurdarson**)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Serkan Asan** (Dk.103 İsmail Köybaşı*), Edgar***, Vitor Hugo***, Bruno Peres**, Berat Özdemir**, Marek Hamşik** (Dk.96 Abdulkadir Parmak**), Bakasetas***, Nwakaeme** (Dk.103 Trondsen*), Gervinho*** (Dk.80 Yusuf Sarı*), Djaniny** (Dk.88 Yunus Mallı*)

GOLLER: Dk.57 Edgar (Trabzonspor), Dk.90+7 Sigurdarson (Molde)

PENALTILAR: Bakasetas, Bruno Peres, Berat Özdemir , Trondsen (Trabzonspor), Grodem, Sigurdarson, Risa (Molde)

PENALTI KAÇIRANLAR: Andersen, Fofana (Molde), Edgar (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Bjornbak, Eikrem, Gregersen (Molde), Bakasetas, Hugo, Abdulkadir Parmak (Trabzonspor)

Editör: TE Bilisim