HAKEM KARARLARINA TEPKİ

Şampiyonluk parolası ile çıktığı yolda yine hakemler tarafından engellenmeye başlanan Trabzonspor’da tepki dinmiyor. Son oynanan ve 1-1 sona eren Alanyaspor maçında Halis Özkahya’nın yönetimiyle ilgili Trabzonspor Kulübü çok sert bir açıklama yapmıştı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da İstanbul’da düzenlenen 67. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÜLKE FUTBOLUNUN SAHİPLERİ KULÜPLERDİR

Ağaoğlu, “Kişileri değiştirmekle sorunları çözemiyoruz, burada sıkıntı sistemde. Bunu defalarca dile getirdik. Dile getirmeye de devam edeceğiz. Zaten yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının gündem maddelerinden biri de Merkez Hakem Kurulu’nun yapısı ve daha ligin henüz başı olmasına rağmen yaşanan sıkıntılar. PFDK, Tahkim ve UÇK ile ilgili yapısal değişikliğe gidilmişti. Ülke futbolunun sahipleri, temel taşları Süper Lig, 1. Lig ile 2. ve 3. Lig kulüpleri.

KRONİKLEŞMİŞ HALE GELDİ

Aynı kararlılıkla artık kronikleşmiş hale gelen, kurulduğu 1960'tan beri ciddi hiçbir yapısal değişikliğe uğramayan MHK'yi de günün gerçeklerine ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya kavuşturmak için bütün futbol ailesi mücadele edecektir. Kişiler bazında konuşulduğunda değişen bir şey olmuyor. Burada isimleri zikredemeyiz. Sıkıntı sistemde. Eksik olmasınlar bu değişikliğin fitilini de kendileri ateşlediler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim