AFOBE COŞTU
 
Trabzonspor, üçüncü hafta maçında sahasında Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Sezona Beşiktaş mağlubiyeti ve Denizlispor beraberliği ile başlayan Fırtına, Yeni Malatya karşısına mutlak galibiyet parolası ile başladı.
 
Müsabakaya tutuk başlayan Trabzonspor, 24.dakikada Afobe’nin golü ile öne geçti ve rakibinin gardını düşürdü. 33.dakikada Serkan’ın müthiş pasında Baker, Afobe’yi gördü, Kongolu yıldız takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-1. Karşılaşmanın 45.dakikasında bu kez Nwakaeme sahneye çıktı. Nijeryalı yıldız, müthiş çalımlarla rakiplerini ekarte etti sonrasında müthiş bir şutla fileleri havalandırdı: 3-0.
 
NWAKAEME KALDIĞI YERDEN
 
Müsabakanın ilk 45 dakikasını 3-0 önde tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıya da çok etkili başladı. Müsabakanın 48.dakikasında Nwakaeme ceza sahası içinde çalımlarla rakiplerini geçti, vuruşunda Yeni Malatya savunması topu çizgiden çevirdi. 51.dakikada Abdülkadir Ömür’ün ceza sahası içinde çektiği şut az farkla auta gitti. Müsabakanın 78.dakikasında Yeni Malatya penaltı kazandı. Adem’in golü ile skor 3-1 oldu. Müsabakanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrılarak sezonun ilk galibiyetini aldı ve moral buldu.
 
STAT: Medical Park
 
HAKEMLER: Özgür Yankaya**, Esat Sancaktar**, İlker Takpak**
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Serkan Asan***, Edgar***, Hüseyin Türkmen***, Marlon***, Abdulkadir Parmak*** (Dk.58 Safa Kınalı*), Flavio***, Lewis Baker***, Abdülkadir Ömür***, Nwakaeme*** (Dk.78 Ahmet Canbaz*), Benik Afobe****
 
YENİ MALATYASPOR: Herrera*, Chebake* (Dk.64 Bülent*), Murat* (Dk.46 Zeki Yavru*), Hadebe*, Hafes*, Ndayishimiye*, Acquah*, Cueva* (Dk.46 Fernando Zuqui*), Ahmed* (Dk.46 Lukoki*), Adem* (Dk.78 Topolli*), Tetteh*
 
GOLLER: Dk.24-33 Afobe, Dk.45 Nwakaeme (Trabzonspor), Dk.78 (P) Adem (Yeni Malatya)
 
SARI KARTLAR: Fernando Zuqi (Yeni Malatya)
Editör: TE Bilisim