EMEKLERİ ÇALINDI

TFF 2.Lig ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon, 1.Lig hedefi ile çıktığı yolda Play-Off Yarı Final rövanş maçında hakem Özgür Yankaya’nın hışmına uğramıştı. Son dakikalarına 2-1 önde girdiği Kocaelispor müsabakasının 89.dakikasında sahneye çıkan hakem Özgür Yankaya, uyduruk bir penaltı kararı ile müsabakanın 2-2 tamamlanmasını ve Hekimoğlu Trabzon’un elenmesine neden olmuştu. Bu karara büyük tepki gösteren Celil Hekimoğlu, müsabaka sonrası yaptığı açıklamalardan ötürü PFDK’ya sevk edilmişti. PFDK, Celil Hekimoğlu’na 130 gün hak mahrumiyeti ve 30 Bin TL para cezası verdi.

ÖZGÜR YANKAYA’YA ÖDÜL

Haksızlığa uğrayıp, koskoca bir sezon ortaya koyduğu emeği bir düdükle adeta çalınan Hekimoğlu Trabzon’un Başkanı Celil Hekimoğlu’na verilen cezanın çok ağır olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Şimdi, spor kamuoyu TFF ve MHK’ye soruyor; Hekimoğlu Trabzon’un emeğini çalan, uydurma penaltı ile bir camianın umutlarıyla oynayan hakem Özgür Yankaya’ya ceza verilecek mi? Yoksa verdiği penaltı kararından ötürü Özgür Yankaya ödüllendirilecek mi?” Spor kamuoyu Özgür Yankaya konusunun yakın takipçisi olacağını da belirtti.

KULÜBE CEZA YAĞDI

Hekimoğlu Trabzon Başkanı Celil Hekimoğlu, Kocaelispor maçı sonrası hakem Özgür Yankaya’ya verdiği kararlardan ötürü tepki göstererek, “Kimin dahli varsa haram zıkkım olsun, ahrete kadar hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu arada PFDK, Hekimoğlu Trabzon Kulübü’ne adeta ceza yağdırdı. PFDK, Lacivert-Kırmızılı Kulübe toplam 50 Bin TL para cezası verdi. Yönetici Ali Şahin’e 75 gün hak mahrumiyeti ve 13 Bin TL para cezası veren PFDK, Semih Hekimoğlu’na 15 Bin TL para cezasının yanı sıra 3 maç yedek kulübesine giriş yasağı verdi. Teknik direktör Bayram Toysal’a 3 maç yedek kulübesine giriş yasağı ve 3 Bin TL para cezası veren PFDK, futbolculardan Bahadır Erol ve Mehmet Sak’a 2’şer maç ceza ve 3’er bin TL para cezası verdi.

Editör: TE Bilisim