Sokaklara sığmayan ve asılacak yer bulunamayan bayrak ancak ilçe stadında sergilenebildi. Trabzonspor'un Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesi taraftarların hazırlıkları sürüyor. Çarşıbaşı ilçesinde Çarşıbaşı Taraftarlar Derneği ve Çarşıbaşı Belediyesi'nce 25 metreye 62 metre genişliğinde (1550 m2) dev Trabzonspor bayrağı yaptırıldı.

Büyüklüğü nedeniyle sokaklara sığmayan ve taşınamayan dev bayrak sergilenmeden önce ilçe merkezinde tören düzenlendi. Coşkulu taraftarlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde dev bayrağı taşıyıp, marşlar söyleyerek şampiyonluk yürüyüşü yaptı. Çarşıbaşı İlçe Stadyumu'nda son bulan yürüyüşün ardından 350 kilogram ağırlığındaki bayrak yeşil sahada açıldı. Bayrağın ucundan tutarak sallayan taraftarlar yere serdiği bayrağın etrafında horon oynadı. Dev bayrak Fraport TAV Antalyaspor mücadelesi öncesinde Medical Park Stadyumu'na taşındı ve maç sırasında tribünlerde sergilendi.

BU ŞEHRİN DOYASIYA KUTLAMASI EN DOĞAL HAKKIDIR

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, “Bu şampiyonluğu bu şehrin doyasıya kutlaması en doğal hakkıdır. Çarşıbaşı’nda sokakları zaten bayraklarla süslemiştik. Aynı şekilde birçok mahallemizi bordo mavi bayraklar süslüyor.

Ama biz en büyük bayrağı yapmak istedik ve başardık. Eni 25 metre boyu ise 62 metre. Ağırlığı 350 kg. Sokaklara sığmıyor. Asacak yer bulamadık. Bu nedenle de ilçe stadında böyle bir program yaptık. Ben bu bayrağın yaptırılmasında emeği geçen bütün sponsorlarımıza ve Çarşıbaşı Taraftarlar Derneği Başkanımız Mustafa Doğru kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim