Trabzonspor Yönetimi büyük bir gelir beklediği yıldızı Sörloth için gelecek sezonki yol haritasını şimdiden çizdi. Norveçli yıldız İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace’tan geçen sezon kiralanmış ve performansıyla bütün kulüplerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Birçok Avrupa kulübünden teklif almaya başlayan Sörloth’tan bordo-mavili yönetimin büyük bir gelir beklediği ortaya çıktı.
 
Bir sezon daha kiralık olarak Trabzonspor ile sözleşmesi bulunan yıldız golcünün aynı performansını tekrarlayacağından şüphesi olmayan yönetim, gelecek sezon sonunda Crystal Palace’a serbest kalma bedeli olan 6 milyon Euro’nun yanında bir sonraki transferinden de %15 pay vermeyi planlıyor. Bu rakamlar dışarıda bırakıldığında Trabzonspor, gelecek sezon gerçekleşmesi beklenen satıştan 20 milyon Euro’yu kasaya koymayı hedefliyor.
 
Bu gelişmelerin yanında özellikle Leipzig’den teklif alan Sörloth’un da bu sezon ayrılmaya sıcak bakmaması ve yoluna bordo-mavili takımda devam etmeyi seçmesi yönetim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Eğer bordo-mavililerin planları tutarsa 16,5 milyon Euro’ya Lille'e giden Yusuf Yazıcı’nın ardından Trabzonspor yine büyük bir gelirin sahibi olacak.
 

Editör: TE Bilisim