8 Gol Attı, 10 Asist Yaptı

Trabzonspor’un süper yıldızı Jose Sosa, maçlardaki performansının yanı sıra kaptanlık görevini, hakkını vererek yapması nedeniyle tam bir lider gibi davranıyor. Kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşayan bordo-mavililerin maestrosu, bu sezonki performansı ile büyülüyor. Trabzonspor'da 3. sezonunu geçiren Arjantinli futbolcu, kendini fazlasıyla aştı. Tangocu, Fırtına’ya katıldığı ilk senede 27 maçta sadece 2 asist yapabildi. Geçen sezon ise 30 karşılaşmaya çıktı ve 5 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 de gol pası verdi. Yıldız futbolcu, bu sezon ise Fırtına'daki en verimli dönemine ulaştı. Sosa, 36 maçta 8 gol attı ve 10 da asist yaptı.

Rekora 5 Kaldı

34 yaşındaki oyuncu, kariyerindeki en verimli sezonunu ise Beşiktaş'ta oynadı. Siyah-Beyazlı forma altında 2015- 16 sezonunda 41 maçta 9 gol ve 13 asiste ulaşan Sosa, bir daha bu sayının yanına bile yaklaşamadı. Corona virüsü nedeniyle duran futbol sezonu eğer tekrar başlayabilirse sezonun geri kalanında Türkiye Kupası ve Süper Lig'de en az 10 maça daha çıkacak olan 1.79 boyundaki orta saha, bu süre içerisinde 4 gole katkı verirse bireysel rekorunu egale edecek, 5'e çıkarsa kariyerinin en verimli sezonuna ulaşacak. Takımı sahiplenen, arkadaşlarını saha içinde organize eden Sosa, teknik direktör Hüseyin Çimşir'in de en büyük yardımcılarından biri durumunda.

Sözleşmesi Bitiyor

Kaptan Sosa, bu sezon istatiktikleri ile parlıyor. Arjantinli yıldız; ceza sahası dışından en fazla gol atan (4), en fazla pas yapan (1502), en fazla ortadan kilit pas veren (40), yine kornerden en fazla kilit pas veren (24) isim oldu. Sosa bunun yanı sıra en fazla pas engelleyen (38) oyuncu olarak öne çıktı. Sorumluluk aldığı için de en fazla başarısız korner (62) atan ve en fazla çalım yiyen (60) isim olmaktan da kurtulamadı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sosa ile 2 yıllık yeni sözleşme yapılması konusunda girişimler devam ediyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sosa ve Novak ile görüşmelerin devam ettiğini ifade etmişti.
 
Editör: TE Bilisim