Sevgimin temelinde her bir ferdinin erkeği ile kızı ile son derece, cesur, mert, çalışkan, vefalı ve vatansever olması da.

Trabzon Eren Bülbül’lerin şehridir. Şehitleri ve gazileri ile Türklüğün, İslam’ın en sağlam kalelerindendir…

Bu şehri sevmek için o kadar çok neden var ki, sırala sırala bitmez…

Çocukluğumuzun şampiyonu Trabzonspor idi. Bizler de mutlaka üç büyüklerden birinin taraftarı idik. Ancak hepimiz aynı zamanda Trabzonspor’u tutardık.

Trabzonspor kendi aramızda gönül verdiğimiz üç büyük takım üzerinden rekabetimizde, kavgalarımızda bizleri yeniden bütünleştiren, çatışmalarımızı nihayete erdiren, buluşma noktamızdı. Yani en büyüktü…

O zamanlar muhtemeldir ki bir kamuoyu yoklaması yapılmış olsaydı, herkesin ikinci takımı Trabzonspor çıkabilirdi, ama o günlerden çok arkadaşım Anadolu’nun ortasında, Kayseri’de hala fanatik Trabzonspor taraftarıdır.

Diyebilirim ki, Trabzonspor’un her başarısı Kayseri’nin de başarısı gibiydi.

Herkes hangi takımı tutarsa tutsun en fanatik Trabzonsporlu gibi sevinir, mutlu olurdu.

Bordo ve mavi uyumu sadece gözlerimizi değil, gönüllerimizi de rahatlatırdı…

Hala kendimi fanatik bir Beşiktaşlı ve iyi bir Kayserisporlu olarak görürüm. Renklerinden ve adından ötürü Altay’a muhabbetim yüksektir. Ankara takımlarının ikisini de dikkatle takip ederim. Ankaragücü’ne ayrı bir sevgim, sempatim vardır.

Mamafih Trabzonspor’un her başarısına hala ayrı bir sevinirim.

Trabzonspor, Trabzon dışında bu ülkenin her yerinde bu denli sevilmeyi kuşkusuz ki sonuna kadar hak ediyor.

Çünkü spora düşkün, futbolla yatıp kalkan, yediden yetmişe, kadın, erkek herkesin fanatik taraftar olduğu tek şehir takımı vardır bu ülkede: Trabzonspor.

Bunu gözlerimle gördüm, şahit oldum.

Bu sene Trabzonspor çok iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder. Yine herkesin takımı olarak gönüllerde yerini alır ve şampiyonluk kupasını kaldırır.

Trabzonspor’un başarısı tek bir şehre özgü değildir; hepimize aittir.

Trabzonspor’un başarısı sevginin, azmin, emeğin, bağlılığın, adanmışlığın, ülke ve millet sevgisinin cisimleşmiş halidir.

Editör: TE Bilisim