Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün işbirliğinde organize edilen Yaz Spor Okullarının açılış törenin Söğütlü Atletizm Sahası’nda yapıldı. Yaz Spor Okulları’nın açılış törenine Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, spor antrenörleri, sporcular ve aileleri katıldı.

ÇOCUKLARIN HEYECANI BİZİ MUTLU EDİYOR

Açılış töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Öğrencilerin yaz tatillerini verimli değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla, bugün Akçaabat’ımızda Yaz Spor Okullarının açılışını gerçekleştiriyoruz.  Çocuk ve genç Sporcularımızın yaşadıkları heyecanı ve gözlerindeki sevinci görmek beni son derece mutlu ediyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara yapılan yatırım geleceğimize yapılmış demektir. Çocuklarımızın sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için neler yapılması gerekiyorsa; hangi kurumlarla ne gibi işbirliği yapılması gerekiyorsa; Akçaabat Belediyesi olarak bizim buna hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

HER BRANŞTA SPOR KURSU AÇIYORUZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Akçaabat Belediyesi olarak şehrimizde spora ve sporcuya elimizden geldiğince imkânlarımız ölçüsünde katkı salamaya çalışıyoruz. Spor İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde yıl boyunca değişik kategorilerde spor kurslarımız uzman eğitmenler eşliğinde yapılıyor. Step Aerobikten Futbola, Voleyboldan Yüzmeye kadar 14 farklı branşta kursumuz Belediyemiz bünyesinde devam ediyor. Bunun yanında şehrimize Spor yatırımları kazandırma adına var gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz Söğütlü Atletizm Stadı Akçaabat’ımız için büyük bir kazanımdır.

YENİ TESİSLER YOLDA

Zira 2010 yılında EYOF burada yapıldı. Bu alanın hemen ön tarafında spor lisesi kompleksi yapılıyor. Onun da ön kısımda iki adet sentetik saha yapılacak.  Yaylacık Mahallesi Sahil kısımda içerisinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve stadyum olan, spor kompleksi diye ifade ettiğimiz tesislerin projelerini bitirdik ve bir veya iki tesisin ihalesini yapmaya hazırlanıyoruz. Belediyemiz imkânları ile Mahallelerimizde uygun bulduğumuz alanlara butik sahaların olduğu yaşam alanları oluşturuyoruz. Bu yatırımlardaki amacımız yarınlarımız olan gençlerimizin sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri sağlamaktır.”

TATİLİ VERİMLİ GEÇİRİN

Başkan Ekim konuşmasını şöyle bitirdi; “Öğrencilerin yaz tatillerini verimli değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz yaz spor okullarımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sporcularımıza başarılar dilerken ailelerine de çocuklarını bu faydalı okullara yönlendirdikleri için teşekkür ediyorum.” Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner de Yaz Spor Okullarına katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Konuşmaların ardından Yaz Spor Okullarında yer alan çeşitli branşlardaki spor grupları, kendi branşlarına ait gösteriler sundular. Günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.

Editör: TE Bilisim