Sonuçlarına katlanacaksın - Lemi Çelik (Sözcü)

Trabzonspor, Denizli deplasmanında son müsabakalarındaki en arzulu ve en istekli takım ruhuyla çıktı ancak basit hataların kurbanı olarak şampiyonluğu kaybetti. Nedenlerine bakacak olursak:

1- Her zaman söylüyoruz, ağzımızda tüy bitti. Ceza sahası içerisinde rakibin atmış olduğu duran toplara karşı alan markajı yapılmaz. Adam markajı yapılır. Ama maalesef Trabzonspor hâlâ bunu öğrenemedi. Ve hâlâ adam markajı yapmadığı için goller yemeye devam ediyor.
2-Hüseyin Hoca, tamamıyla sporcuların oynamış olduğu performansa göre takım diziyor. Aynı anda Nwakaeme, Ekuban ve Sosa oynamaz. Ama maalesef isimleri oynatıyor ve takımın sahaya dengeli bir oyuncu kadrosuyla çıkma şansı kalmıyor.
3-Takım öne geçtikten sonra hâlâ oyuncu değişimlerinde takıma hiçbir katkı sağlayamayan Guilherme ve Koray gibi hücum oyuncularını oyuna alıyor.
4-Futbolda en önemli ve gizli silah orta sahada hem ofanstan dönen hem de defanstan dönen toplardır. Bunlar gizli silahlardır. Maalesef Trabzonspor’da en büyük problem daima orta sahanın üstünlüğünü rakibe vererek bütün müsabakalarda önde giderken ya berabere bitirmiştir ya da mağlup olmuştur.
Zinedine Zidane’ın dediği gibi ‘Orta sahanız güçlü değilse, orta sahada üstünlüğü rakibe veriyorsanız, önde olsanız dahi beraberliğe ve mağlubiyete katlanacaksınız.’ Maalesef Trabzonspor’da şampiyonluğun kaybedilmesinde en büyük nedenler orta sahayı rakibe verişi ve sürekli galip durumdayken skoru koruyamayışı. Şampiyonluğun kaybedilmesine neden olan en basit ve herkesin gördüğü herkesin önlem alabileceği bir müdahaleyi maalesef Trabzonspor’un hocası yapamadı.

Trabzonspor'un ikinci bir planı yok! - Mehmet Demirkol (Fanatik)

Trabzonspor’un öne geçtiği maçlarda kaybettiği puan 27’ye çıktı. Hem de Başakşehir’in 3-1’lik yenilgi haberi geldikten sonra.
Bordo-Mavililer lig boyunca zaman zaman oyunu kontrol etmekte zorluk çektiler. Skoru aldıkları maçlarda oyunu söndürmek için yeterli teknik kapasiteye sahipken, bunu yapamamış olmaları araştırmaya muhtaç bir durum. Pereira, Sosa, Parmak, Nwakaeme ve Novak aslında aralarında paslaşsalar onardan topu almak hiç kolay olmaz.
Yüksek kalite var. Savunmaya çekilip Ekuban, Ömür ve Sörloth’u koştursalar kalabalık gelen rakibi kontrada bırakırlar. Ki zaten bunu sezon boyu iyi yaptılar. Ancak kombine bir planı son bir iki haftadır göremiyoruz. Ve Sanırım Trabzonspor tek bir planla sahada olmanın sıkıntısını yaşıyor.
İtiraf etmeliyim ki Sörloth ve Uğurcan’ın anlattığı oyunun gücünün bu yarışı zirvede tamamlamaya yeteceğini düşündüm. Belli ki Hüseyin hoca da öyle düşündü. Belirleyici nüans şu ki, oyuncular aynı düşüncede değillerdi. Sezon boyunca gördüğümüz yüksek güven onları terk etmiş belli ki.

Son şansı geri tepti - Erman Özgür (Fanatik)

Trabzonspor'un elindeki güçlü ofansif 11 birçok maçta olduğu gibi yine golle başladı. Abdülkadir Ömür'ün harika pasının hakkını veren Ekuban golü atınca Denizlispor'un da kapalı savunma yapma ihtimali kalmadı.

Rodallega ve Sacko'nun denemeleri hem Uğurcan'ın hem de savunmanın dikkatli oluşu ile sonuç vermezken, önceki maçlara nazaran bu kez golü aramaya devam eden bir Trabzonspor vardı maçın ilk yarısında. Fakat golü bulamayıp 2. yarıya da Da Costa'nın anlamsız faulünden gelen Sacko golü ile başlayınca son haftalardaki kabus da tekrar başladı. Nwakaeme'nin vites yükseltmesi ile gelen pozisyonlara rağmen Sörloth'un kaçırdığı fırsat maçın kaderini belirledi.
Estupinan ise son sözü söyleyerek bana göre takımını büyük ihtimalle ligde bırakan golü attı. Trabzonspor oyun kalitesi anlamında puan kaybettiği maçların bir seviye üstüne çıksa da alacağı puanla ligde kalabileceğini hesaplayan Denizlispor'un canını dişine takarak yaptığı savunmayı aşamayarak belki de şampiyonluk için son şansını da geri tepti.

Kabul edilebilir durumlar değil! - Olcay Çakır (Fanatik) 

Kendini tekrar eden, çözüm üretmekte zorlanan Trabzonspor üzerine yazdığımız yazılardan biri daha... Rakipleri değişti ama oyunu asla değişemedi, dönüşemedi Trabzonspor’un. İzleyenleri de, gönül verenleri de, rakipleri de bunu kanıksadı adeta.
Öne geçen, koruyamayan Trabzonspor’un bu kadar teslimiyet içinde olması, lehine skor dönüştürememesi şampiyonluk yolunda aldığı yaraların özeti gibi. İzahı zor maçlar... Kabul edilebilir durumlar değil. Diğer tarafta rakibi kaybederken bu tarafta Trabzonspor aynı şekilde kaybetti. Lig neredeyse bitti, umut vermemeleri nedeniyle artık matematik bile 'Ben ne yapabilirim?' der bu Trabzonspor’a... Kimse kusura bakmasın...
Editör: TE Bilisim