Uzun zamandan beri Sürmene ilçesinde sporcu yetiştirmekteyim hatırı sayılır dereceler başarıları kısa zamanda yaptığıma inanıyorum.

Spor bakanlığı ,Spor Genel müdürlüğü ve Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü makamları spora destek için vardır. Ama gelinen noktada spora hayali bir destek var. Spor Bakanlığı spor il müdürlüğü var ama spora en büyük desteği Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezleri veriyor.

Halk Eğitim Merkezleri olmasa ; Federasyonların Halk Eğitim merkezlerinde modülleri olmasa Türkiye’de Birçok spor salonu kapanır. Antrenörlere ve Sporculara Spor bakanlığı destek vermesi gerekirken birinci derecede Spor ile ilgili olmayan Halk Eğitim Merkezlerinin hakkı ödenmez. Bizler Antrenörler olarak Sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Fazla bir beklentimiz yok. Sadece ulaşım ve konaklama ve günlük ihtiyaçlarımız için maddi destek istiyoruz.

Aldığımız destek ciddi değildir. Anlatılanlar yapılan protokollerin aksine destek yok. Geçtiğimiz günlerde Nevşehir’de Veteranlar şampiyonası yapıldı bu şampiyonada Araklı Atak spor kulübünden yücel Derya birinci ben ise üçüncü oldum ve Antalya’da yapılacak olan Muay thai Avrupa açık kupası şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Amacımız gençlere örnek olmak spora ilgiyi artırmak bir nevi spora karşı kışkırtıcı olmak.

Biz bu şampiyonaya kendi olanaklarımızla bir türlü gideriz gönül ister ki Bir Rusya gibi bir Avrupa gibi spor devlet politikası olsun ki bizde kuru gürültüden uzan gerçek olimpiyat sporcusu çıkaralım. Bu durum böyle devam ettiği müddetçe bulabilirsek başka bir Naim Süleymanoğlu onunla ya da iki üç tane Afrikalı, birkaç Azeri vatandaşının aldığı devamlılığı olmayan madalyası ile övünür dururuz. Sporcuyu da soğan patates pirinç gibi ithal etmemek için spora destek verin .
Cemal SANCAK  
 

Editör: TE Bilisim