Meteoroloji uyarıyor, yurdu etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışları geliyor... Sıkışan fikstür hem takımların hem de TFF’nin en büyük kâbusu... Peki hangi maçlar kardan ne kadar etkilenecek? İşte Süper Lig’in hava durumu.

Galatasaray-Kasımpaşa

Pazar günü İstanbul’u etkisi altına alması beklenen kar yağışı Galatasaray’ın 19.00’da Kasımpaşa’yı konuk edeceği maç sırasında yoğunlaşacak. Bu yüzden maç saatinin erkene alınması durumu var. 

Göztepe-Başakşehir

Soğuk hava dalgasından en az etkilenmesi beklenen şehirlerden biri olan İzmir’deki Göztepe-Başakşehir maçında yağmur alarmı. Pazar 16.00’daki maçta hava sağanak yağışlı, 6 derece.

Ç.Rize-Erzurum B.B.

Haftanın açılışı bugün 19.00’da Çaykur Rize ve B.B. Erzurum arasında. Maçın oynanacağı saatte Rize’de yağmur bekentisi var. Kar yağışının Karadeniz’de hafta sonunda etkili olması öngörülüyor. 

Kayseri-Ankaragücü

Cumartesi programının ilk maçında Kayseri’nin konuğu Ankaragücü... Şehirde sıcaklık sıfırın altına inecek. Kapalı olması beklenen maç saatinde herhangi bir yağış gözükmüyor. 

Trabzonspor-Gaziantep FK

Trabzonspor’un Gaziantep FK’yı konuk edeceği karşılaşmada şehirde hava sıcaklığı 6 derece civarında. Kar yağışı yok. Müsabaka esnasında hafif yağmur geçişlerinin olması muhtemel.

Karagümrük-Fenerbahçe

İstanbul’da soğuğun en etkili hissedildiği bölge olarak görülen İkitelli, Karagümrük-Fenerbahçe maçında da adından söz ettirecek. Cumartesi akşamı saat 19.00’da havada yağış görünmüyor, ancak sıcaklık eksi 2’yi bulacak.

Konyaspor-Denizli

Sıcaklıkların 15 derece birden azalacağı bir diğer yer Konya. Yeşil-Beyazlılar’ın pazar 13.30’da oynayacağı Denizlispor maçında havanın çok bulutlu ve 2 derecede seyretmesi bekleniyor. 

Hatayspor-Alanya

Hatayspor’la Alanyaspor arasında Antakya’da pazar 16.00’da oynanacak müsabakada hava güzel. Takımlar sahaya 8 derecelik sıcaklıkta çıkacak. Yağış beklenmiyor. 

Antalya-Y.Malatya

Yurdun en sıcak bölgesi Antalya... Akdeniz ekibinin pazartesi 19.00’da oynayacağı Malatya karşılaşmasında hava 12 derece. Ancak maç esnasında sağanak yağmur beklentisi öne çıkıyor. 

Gençlerbirliği-Beşiktaş

Yoğun kar yağışı için alarm verilen maçlardan biri de Ankara’da pazartesi 19.00’da oynanacak olan Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı. Hava sıcaklığının -2 derece olması öngörülüyor, uyarılara göre kar yağışı da şiddetli olabilir.  

Editör: TE Bilisim