Ağaoğlu, “Daha 1 buçuk aylık yönetimken harcamalarda bütçe fazlası, kulüp başkanı ve kulüp yöneticilerinin müşterek ve müteselsil sorumlu olduğu maddesini kendi tüzüğümüze koyduk ve bunu genel kuruldan geçirdik. Bunu Türkiye'de ilk yapan biziz” dedi.
 
Bütçe fazlası harcamanın önünü kestiklerini vurgulayarak Ağaoğlu, “15 milyon Euro’luk futbolcu satışı yaptık. Futbolcu alımına 2,2 milyon Euro harcadık. Ligin ilk yarısı boyunca 29 bin seyirci ortalamasıyla oynayarak bu noktadaki gelirimizi arttırdık.  Ürün satışlarımız yüzde 60-80 arasında bir artış gösterdi. Artık gelir gider dengesini sağlamış hatta geliri giderinden daha fazla bir görüntüye sahip” dedi.
 
37 milyon Euro’luk futbolcu kadro maliyetiyle göreve geldiklerini ifade eden Ağaoğlu, “Bu maliyeti 15 milyon Euro’ya kadar indirdik. Son 7 maç baz alındığında sahada mücadele eden takımın maliyeti yaklaşık 11 milyon Euro civarında. Bunu yaparken de hem kadro gençleşti, hem başarı anlamında istediğimizi elde etmeye başladık” dedi.
 
Trabzonspor'un uzun yıllardan sonra kendi altyapısından yetiştirdiği 5-6 oyuncuyu sahaya sürdüğünü anlatan Ağaoğlu, 15 yerli futbolcuları olduğunu bunlardan sadece Kamil Ahmet'in kendi altyapılarından olmadığını belirtti.  Başkan Ağaoğlu, altyapıya büyük önem verdiklerini ve yaptıkları tüm icraatları UEFA yönetimine aktaracaklarını sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim