PANDEMİ BİZİ AYRI DÜŞÜRDÜ

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu dün Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan KongreSalonu’nda basın toplantısı düzenledi. Divan Başkanı Ali Sürmen, yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Mart ayının ilk haftası yapılması planlanan Divan Başkanlık Genel Kurulu için resmen aday olduğunu açıkladı. Sürmen, yaptığı açıklamada, “Toplantıya başlamadan önce vefat eden eski futbolcumuz, hocamız ve başkanımız Özkan Sümer’i, eski yöneticilerimiz Hüseyin Usta ve Osman Kolcu’yu ebediyete intikal eden üyelerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Pandemi nedeniyle Olağan Genel Kurulları gerçekleştiremediğimizden dolayı sizler ve camiamızla bir araya gelme imkanımız olmadı. Sporun paydaşları ile yapmaya çalıştığımız toplantıların devamı olarak sizlerle bir araya geldik. Göreve geldiğimizden beri başarının sırrının, Trabzonsporluluk ruhunun dünden bugüne taşınması, istişare ve birlik beraberlikten geçtiğini savunduk. Adamcılık ve grupçuluğun zararlarını anlatmaya çalıştık. Trabzonspor menfaatinin dışında taraf olunmayacağını anlattık.

ATATÜRK ONURSAL ÜYE YAPILDI

Görev süremizde bize göre Trabzonspor’a en büyük kattığımız yeni tüzüğün hazırlanmasında ve genel kurulda tartışılıp kabulü sürecine sağladığımız katkıdır. Yaptığımız görevlerin en önemlisi Milli mücadeleyi Karadeniz’den başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu devrimci ruhu ve Anadolu aşkı, Bordo-Mavi renklerle bağdaştığından ve de Türk sporunun bugün dahi çok ihtiyaç duyduğu ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ veciz cümlesini bizler için söyleyen Atamız, Divan Başkanlık Kurulumuzca Trabzonspor Onursal Üyesi kabul edilip, belgesi düzenlenmiştir. Bu sözlerin stadyumlarda yer alması için Cumhurbaşkanına, TFF Başkanına ve diğer paydaşlara yazı yazılmıştır. Divan Kurulu olarak Trabzonspor Üniversitesi’ni yeniden gündeme taşıyıp tartıştığımız yönetime aktarılmıştır. Ancak Üniversite açma girişimi geleceğe bırakılıp Kolej açmayı gerçekleştirmesi düşüncesi tarafımıza bildirilmiştir. Konu ile ilgili yönetim kurulunun çalışmaları yakından takip edilecektir.

YEREL BASINI KAYBEDEMEYİZ

Trabzonspor’umuzun basen sahada, Federasyonda ve Ulusal basında nasıl katledildiğini görmemize rağmen ulusal basına karşı en önemli silahımız olan yerel basını görmezlikten gelemeyiz. Ekonomik sorunların çözümünde hep beraber düşünmek ve çözüm üretmek zorundayız. Aksi takdirde bizi büyük yapan faktörlerimizden biri olan yerel banımızı kaybederiz. Bu da büyük Trabzonspor camiasının önemli bir güç kaybına yol açar” ifadelerini kullandı.

MART BAŞINDA KONGRE OLACAK

Yeniden aday olup olmayacağı sorular Divan Başkanı Ali Sürmen, “Şubat 2021’de seçimin yapılması gerekiyor. Pandemiden ötürü İçişleri Bakanlığı Şubat sonuna kadar genel kurulların yapılması yasaklanmış durumda. Yeni bir yasak gelmezse Mart 2021’in ilk haftalarında seçimi yapacağız. Trabzonspor Divan Başkanlığı ve tüm kurullar belli periyotlarla seçimlerle geliyorlar. Süre sonunda yarışlı veya yarışsız devredilmektedir. Biz de 2 dönem divan başkanlığı yaptığımız için istişareleri daha çok genişlettik. Ekim 2020’de yaptığımız genel kurulda yılbaşından önce düşüncemizi açıklayacağımızı söylemiştik. Gerekli paylaşımları yaptık ve karar verdik, bir dönem daha divan başkanlığına aday olmaya karar verdik” şeklinde cevap verdi.

FİKİR AYRILIĞI ZENGİNLİKTİR

Trabzonspor yönetiminde yaşanan küskünlüklerle ilgili konuşan Sürmen, “Ben her zaman fikirlerimi açık konuşmuşumdur, yakın dostlarım da kırılır darılır, önce kulübün menfaatlerini düşüneceksiniz.  Daha önce İbrahim bey ve Muharrem Beyle çalıştık. Şimdi Ahmet Bey ile çalışıyoruz. Hepsinin içerisinde ayrı düşmeler olmuştur. Yönetimler bunları zaman zaman ağabeylerden zaman zaman dinliyoruz. Fikir ayrılığı zenginliktir, bunu iyi yoğurup topluma güzel sunarsanız iyi sonuç çıkar. Biz kurul başkanları olarak hiçbir zaman yönetim içerisinde fikir ayrılıklarına karışmadık. Fiziki ayrılıkları kabullenmediğimiz için kurul başkanları olarak toplandık değerlendirdik. Sadece fikir ayrılığı olarak gördük saygı duyacağız. Onlardan da ricamız bunun başarıya dönük olarak sürdürmek, ayrışma şeklinde olacak hareketlerden kaçınılmasını tavsiye ettik” dedi.

BAŞARISIZ BULANLAR ADAY OLSUNLAR

Başarısız oldukları yönündeki iddialara da değinen Sürmen, “Verdiğimiz bütün demeçlerde adamcılığa karşı olduğumuzu beyan ettik. Kim olursa olsun. Eğer başarısız olduğumuz söyleniyorsa önümüzde kongre var. Arkadaşlar gelir aday olur ya da bir adayı desteklerler. Sürece dahil olurlar, biz yaptıklarımızla ilgili başarısız isek yönetim olarak o kongreyi kaybederiz. Camia eğer hayır siz başarılısınız devam edin derse şerefle bu göreve devam ederiz. O arkadaşlarıma tavsiyem olsun ben 6 yıldır yönetimimle beraber görevdeyiz buna rağmen, Ekim 2020’den beri hala istişare yapıyoruz yaptık ve bugün ancak böyle bir adaylığı açıklama durumuna geldim. Tavsiyem kendileri de istişare yapsınlar” diye konuştu.

TRABZONSPOR SİYASİLERDEN YARARLANMALIDIR

Trabzonspor’un siyasetten yararlanması gerektiğini söyleyen Sürmen, “Biz siyasetçi değiliz. Benim etkin bir siyasi geçmişim var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım da etkin görevlerde bulundular. Burası siyaset yeri değil. Siyasilerin beklentisine göre eylem ve söylemde bulunmayız. Bütün kulüpler kendilerine yakın siyasetçi veya bürokrattan yararlanırlar. Giderseniz bir kuruma projenizi gerçekleştirmek için etki alnı yapmanız gerekiyor. Hız yönünde hem de Trabzonspor menfaati yönünde bunlar gereklidir. Siyasi bakış açısı koyarsak siyasetçiler birbirlerini tartışmak için ortaya koyarsa Trabzonspor zarar görür. Bizi siyasetin içine çekip hiç kimse burada bir kazanç elde etmeye kalkamasın, buna fırsat da cevap da vermeyiz. Trabzonspor bütün siyasetçilerden yararlanmak durumunda… “ dedi.

13 BİN KİŞİ ÜYELİKTEN ÇIKARILDI

Daha önce yapılan üyeliklerin durumu ile ilgili bilgi paylaşan Divan Başkanı Ali Sürmen, “Fazla yapılan üyelerin durumu mahkemede devam ediyor. Ancak müracaat eden 6 kişi oldu. Fakat daha sonra tüzük nedeniyle 2 yıl üst üste ödeme yapmayan üyelikten çıkarılanlar var. 2019 yılında 9427 kişi çıkarıldı. 51’i itiraz etti 40 kişinin itirazı kabul edildi. 2020’de 1262 kişi üst üste 2 yıl ödeme yapmadığı için çıkarıldı. 16 kişi itiraz etti ve itirazları kabul edildi. Çoğu üyenin renk ve ruh bağı yok. Her gelen yeni yönetim bir şekilde üye kaydediyor. Ayrıldıktan sonra kayıtlar kalıyor. Üye sayımız, 26 bin’den 13 bin 177’ye düştü. 800 kişi sırada var. Uyarılara rağmen ödeme yapılmadı. Bizim kimin üye yaptığıyla derdimiz yok. Bizim derdimiz gerçekten Trabzonspor’a bağlıysa biz onu her halükarda kollarız. Bu konuda karar yönetim kuruluna aittir” ifadelerini kullandı.

Atatürk'e onursal üyelik belgesi

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu tarafından Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Onursal Üye yapıldı. Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen imzalı onursal üyelik belgesi, düzenlenen toplantıda basın mensuplarına sunuldu.

Editör: TE Bilisim