12 GENÇ OYUNCUMUZU GÖRME ŞANSIMIZ OLDU

Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’da sürdüren Çaykur Rizespor hedef büyüttü. Üst sıraları zorlamanın mücadelesini verecek olan Yeşil-Mavili ekipte Teknik Direktör Bülent Uygun yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. TAKA’ya konuşan Uygun, “Bu sezon başında 18’e yakın oyuncu maalesef takımdan ayrıldı. Bu ayrılık süreci doğrultusunda ister istemez yönetim kurulu seçimi bir ay sonra olmasından dolayı da transfer politikamız biraz gecikti diyebilirim. Düşündüğümüz, görüştüğümüz, almak istediğimiz oyuncular bu süreçte diğer kulüplerle anlaşmış olsa da elimizde ki kendi Rizespor’umuzun altyapıdan gelen geçleri işin içine katmış olduk. Tabi üzüntü verici durum şu; O kadar imkanların olduğu Rizespor’un altyapısından sadece bir oyuncunun genç milli takımlara gitmesi bizim adımıza en büyük handikap ve ayıptır. Aslında Türk sporunun probleminin göstergesidir. Böyle köklü camialarının altyapısından onlarca sporcunun iyi eğitimler alarak Milli takımların her kategorisinde yer alması gerekiyor. Şimdi bu kampa katılan 12 genç oyuncumuzun hazırlık maçlarında bize ne vereceklerini göreceğiz ve karar vereceğiz” dedi.

8 OYUNCU DAHA TRANSFER YAPMAK İSTİYORUZ

‘Geçen sezonun kadrosundan kaleciler dahil 9 oyuncumuz kaldı’ diyen Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun; “Bunların arasında Remy ayrılmak istemişti ama ben onunla konuşarak kendinin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu, kalması durumda bize çok yarar getireceğini söyledim. Kendisi de bu yaklaşım sonrası bizimle kaldı ve tam yol çalışmalara devam ediyor. Diğer oyuncumuz Boldrin. Boldrın’i de bırakmak istemiyoruz. Kendisinin ufak bir problemi var. Bu oyuncuyu da bırakmak istemiyoruz ve bu süreci de doğru yöneteceğiz. Sayın yöneticilerimize 2. 3. 4. Alternatifleri olan transfer politikalarını izah ettim. Ayrılan 18 oyuncunun yerine şu anda Alper, Cemali, Holmen dışında 8 yeni oyuncuyu daha aramıza katmayı düşünüyoruz. Bu transferler sonunda oyun anlayışı, oyun sistemi altında kadro yapısı oluşacak. Bunun yanında 2 sezondan buyana yaşanan kovid 19 yüzünden futbolcuları videodan izlemek zorunda kaldık. Bu da bir handikap. İskeleti olmayan yepyeni bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte yönetim kurulu ve Başkanımız Tahir Kıran’a da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

RONDON TRANSFERİ BÜYÜK İŞ OLUR

Yabancı sayısının bir anda 8’e düşmesinin tamamen bir hata olduğuna işaret eden Uygun; “Bununla beraber yaklaşık 3 bin tane bakkal, çakal, kasap, manav veya bu meslekleri bırakıp menajerlik yapanlar var. Kopyala, yapıştır futbolcuyu at, ben hocam şu kadar paraya sana getirdim mantığı ile hareket eden Türk futbolunda menajerlik sistemi var.  Dolayısıyla bize çok büyük bir handikap oluyor. Bizim ilgilendiğimiz Salomon Rondon transferin işine girildiğinde de diğer menajerler de ulaşmaya çalışıyor. Rondon’un Rizespor’a transfer işi çok zor ve belki de Türkiye’de ki en önemli transfer politikamız olacak. Bunun da şöyle size açıklayayım. Bu oyuncunun Çim kulübüne 17 Milyon Avro ’ya transfer olduğu bir süreç var, kendisi de yıllık 8 milyon avro kazandığı bir durum var. Futbolcuya Rusya’dan iki takımın İngiltere’den üç takımın talip olduğu durumda biz o handikapları ortadan kaldırarak önümüzde ki süreç içerisinde inşallah Başkanımız bu çok zor ve imkansız görünen transferi sıfır maliyetle Rizespor’umuza kazandıracağını düşünüyorum. Başkanımız Tahir bey, bayram öncesinde bize böyle bir hediyeyi yaparsa ona minnet duyacağız. Rondon işi çok zor ve inanılmaz derecede meşakkatli bir durum. İkili münasebetin çok olduğu bir transferi yürütüyoruz. Birçok kulüple yarışıyoruz. Aynı zamanda da imkansız denilen süreci doğru yönetmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Başkanımıza ve yönetimim kurulumuza teşekkür ediyorum ” ifadesini kullandı.

GÖKHAN GÖNÜL’Ü TAKIMDA GÖRMEK İSTERİM!

Kadroya en az 3 kanat oyuncusu takviyesi yapacaklarını belirten Teknik direktör Uygun; “Geçen sezondan giden 4 kanat oyuncum var. Sadece Pazarspor’da kiralık olarak oynayan Eren kardeşimiz döndü. Dolayısıyla en az 3 kanat oyuncumuza ihtiyaç var. Orta sahaya Boldrin’in durumu henüz netlik kazanmaması nedeniyle iki orta saha oyuncusuna takviyesine ihtiyaç var. Sağ beklerin hepsi gitti. Açıkçası stoper, sol bek ve kaleci hariç hemen hemen her yere ihtiyaç var. Ya direkt oynayacak yada alternatif olacak adama ihtiyaç var. Bir de İsmail Köybaşı durumu var. Geçen sezon büyük katkılar yaptı bize. Kendisi şu anda İspanya’da. Onunla da önümüzde ki süreçlerde bakıp, değerlendireceğiz. Sağbekte ismi geçen Gökhan Gönül’ü kendi takımımda elbette görmek isterim. Liderlik vasfına sahip çok tecrübeli bir isim. Fenerbahçe’nin süreci ile orantılı gidiyor. Gökhan Gönül transferi bayram öncesine kadar çözülür diye tahmin ediyor ve düşünüyoruz.

CEMALİ VE ALPER TRANSFERİ ÇOK ÖNEMLİYDİ

Transfer dönemi ligin ilk 3.haftasına kadar devam ediyor. Burada 2 hazırlık maçı var. Düzce kampında ise 4-5 hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Emirhan Topçu’nun geçen sezon Menemen’de gösterdiği performanstan sonra buraya çok daha iyi dönmesinden çok memnunum. Stoperde şu anda 4 isim var. Selim, Emir, Holmen ve Emirhan. Bir stoper daha alırız o da dünya çapında çok iyi bir stoper olursa. Aksi takdirde o bölge için transfer yapmak için yapmayacağız. Sol bek transferimiz Cemali bana göre çok önemli bir transfer oldu. Bize çok büyük katkı verecektir. Alper transferi de çok önemli bir transfer. Tecrübesi ile yeteneği ile katkı verecektir. Bununla birlikte ben gençlere çok güveniyorum. Ben futbolcunun yaşına bakmam. Trük futbolunda kuralların ne olacağı belli değil. Ne hocaya soruyorlar, ne de kulüpler birliğinde başkanlarla konuşup bu sistemin nasıl olması gerek diyenler var. Sorulan kişi 15-20 yıldır TFF’de görev yapana soruluyor. O arkadaş futbol topunu biliyor mu? Ben şubeliyim. Bu arkadaşın yönlendirmesi ile bu kurallar geliyor. Bizim yapmamız gereken şey. Alt yapı. Geleceğimizi yetiştiriyoruz. Altyapı hocalarının maaşlarını TFF ödemek zorunda. Birçok konunda eksik kalıyoruz” diye konuştu.

AMİNU UMAR VE RONALDO MENDES

Çaykur Rizespor teknik direktörü Bülent Uygun son olarak uzun süre sakatlık sorunu yaşayan Aminu Umar ve son transfer Ronaldo Mendes hakkında görüşlerini belirtti. Umar’ın çok değerli bir oyuncu olduğuna dikkat çeken Uygun; “Yaklaşık 1,5 yıldır futbol topundan uzak kalan bir oyuncu. Sakatlık sonrası gelir gelmez eski performansı göstermesi biraz hayal olur tabi. Bizim için değerli bir oyuncu. Kazanabilir miyiz ona bakıyoruz. Hazırlık maçlarına bakacağız. Mendes ismi ise kendi oynadığı mevki itibariyle 4 yerde oynayabilir. Duran toplarda iyi, aynı zamanda tekniği iyi olan bir oyuncu. Kulübümüze fazla bir maliyeti olmayacak” ifadesini kullandı. RÖPORTAJ: ALİHAN TELATAR / ERZURUM

Editör: TE Bilisim