Eddie Newton ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Trabzonspor’da ibre Tamer Tuna’dan yana. Özellikle de Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yeni teknik direktör olarak düşündüğü ilk isim Tamer Tuna olduğu ifade edildi. 2015-2017 sezonlarında Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan ve siyah beyazlı kulüple büyük başarılara imza atan Tamer Tuna daha sonra Göztepe’nin teknik direktörü olmuş ardından da İzmir ekibiyle ligi 6.sırada tamamlayarak dikkatleri üzerine çekmişti.
 
Göztepe’den ayrıldıktan sonra kısa bir Sivasspor macerası yaşadıktan sonra yeniden Göztepe’ye dönen bu dönemde beklen çıkışı yapamadığı için ayrılan Tamer Tuna, ardından 19 Ocak 2020 tarihinde göreve geldiği Antalyaspor’da başarılı bir grafik ortaya koydu. 44 yaşındaki çalıştırıcının geçtiğimiz sezon 17 maçta sadece 3 mağlubiyet alması dikkat çekti. Ayrıca bu sezon Akdeniz ekibinde oynanan 6 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 de yenilgi ayrıldı. Son oynanan Başakşehir maçında alınan 5-1’lik yenilginin ardından Antalyaspor ile de bağlarını kopartmıştı.
 
Tamer Tuna’nın yanı sıra Trabzonspor’un dirsek temasında olan diğer isimler ise Mustafa Reşit Akçay ve Fatih Tekke olduğu belirtildi. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ı da ikna çabalarında bulunan bordo mavililerde irtibatı kopartmamak istiyor. Ayrıca, Trabzonspor bu sezon TFF 1. Lig’de İstanbulspor’da görev yapan ve oynanan 7 karşılaşmada 5 galibiyet 1 beraberlik ve 1 de yenilgi alan Trabzonspor’un eski futbolcusuyla da ön görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.
 
Editör: TE Bilisim