BABAM SAYESİNDE TANIŞTIM

Giresunspor’un Bandırmaspor’dan kadrosuna kattığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Doğan Can Davas, kulübün YouTube kanalında Soru Cevap programının dördüncü bölümüne konuk oldu. Öncelikle kendisini tanıtan Doğan Can, “1997 doğumluyum. Edirne Uzunköprü’lüyüm. Ailem hala Uzunköprü’de oturuyor. Ben de 12 yaşımdan itibaren aileden ayrı hayallerimin peşinde koşmaya çalışıyorum. Şimdi de buradayım. Tekrardan hoş bulduk diyorum” dedi. Futbol ile nasıl tanıştın sorusuna cevap veren Doğan Can, “Futbolla babam sayesinde tanıştım. Çok küçük yaşlarda birlikte futbol oynuyorduk. İlgim ister istemez arttı. Profesyonel olarak çok üst düzey olarak oynamasa da orta seviyede bir futbol geçmişi vardı. Bu nedenle bu duyguyu oğluna da aşılamak istedi. Biz de bu aşıyı aldık ve gerisi geldi” ifadelerine yer verdi.

BAŞKANIMIZ BENİ İSTEDİ

Futbolun kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen 24 yaşındaki oyuncu, “Futbol benim için çok önemli bir yere sahip. Aileden ayrı kaldığım dönemde benim için çok büyük bir öğretici oldu. Sabretmeyi, mücadele etmeyi, disiplini, insanlarla birlikte iletişim kurabilmeyi çoğu şeyi futbol geliştirmemi sağladı. O yüzden futbolun benim hayatımdaki yeri çok çok önemli” dedi. Giresunspor’a transfer olma süreciyle alakalı soruya cevap veren Doğan Can, “Geçen sene iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum ve sezonun bitiminden itibaren benim menajerimle başkanımızın bir iletişimi oldu. Başkanımız beni istediğini söyledi. Farklı kulüplerden de teklifler vardı ama ailemle ve menajerimle oturup konuştuğumuzda Giresunspor’un benim kariyerim ve geleceğim için çok daha iyi bir tercih olduğunu düşündük. Buraya geldim ve geldiğim için çok mutluyum” dedi.  

ATMOSFERİ SEVMİŞTİM

Giresunspor’u tercih etme sebebinden bahseden Doğan Can, “Geçmiş dönemde Giresun’da bir kez oynadım. Stat ve şehir olarak atmosferini sevmiştim. Bana çok yakın geldi. Kalbim de Giresunspor’u istedi. Transfer bu şekilde gerçekleşti” cümlelerine yer verdi. Takıma ilk katıldığı andan itibaren çok iyi karşılandığını söyleyen Doğan Can, “Hepsi zaten çok sıcakkanlı davrandı. Başta hocamız ve ekibi takım arkadaşlarım zaten Hayrullah, Erol, malzemeci Sinan ağabey bunlarla çok eskiden tanışıyordum. Zeki ağabey, Onurcan Piri bunlar adaptasyon sürecimi atlatmamda çok yardımcı oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Giresunspor’da başarılı bir kariyer hedeflediğini ifade eden Doğan Can, “Giresunspor’daki hedefim başarılı olmak ve takım arkadaşlarıma faydalı olabilmek. Faydalı olacağıma inanıyorum ve bunun için her zaman çok çalışacağım.

MAHÇUP ETMEYECEĞİZ

Kendi kariyer hedefim olarak her Türk futbolcunun olduğu gibi Avrupa’da oynamak istiyorum. Ay-Yıldızlı formayı giyme hayalim de var. Bunun için çok çalışmamın ve kendimi geliştirmem gerektiğinin farkındayım. İnşallah hayallerime adım adım gideceğim. Neden olmasın?” dedi. Son olarak taraftarlara mesaj gönderen Doğan Can Davas sözlerini şu şekilde noktaladı: “Transferimin başında ve sonunda gelen mesajlardan dolayı çok mutlu oldum. Çok güzel mesajlar ve geri dönüşler aldım. Ayrı ayrı herkese çok teşekkür ederim. Henüz tanışmak nasip olmadı. Daha önce statta maça çıkmıştım ama o dönemde kovid dönemi olduğu için çok fazla seyirci yoktu. Onlarla tanışmak için çok sabırsızlanıyorum. Bizi desteklemeye devam etsinler. Biz de onları mahcup etmemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Editör: TE Bilisim