Zafer Yaşatın

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak müsabaka saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetecek. Müsabaka TRT1'den canlı yayınlanacak. Grupta geride kalan iki maçta Fransa 6 puanla liderlik koltuğunda otururken, A Milli takımımız ise aynı puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor. Ay-Yıldızlılar müsabakayı kazanması halinde liderliğe yükselecek.

Kazanacak Çok Şeyimiz Var

Teknik Direktör Şenol Güneş, Fransa ile yapacakları maçta kaybedecekleri bir şey olmadığını bildirdi. Güneş, “Yetis¸tirdigˆi yıldız futbolcularla ve uluslararası turnuvalarda elde ettigˆi bas¸arılarla 'du¨nyanın 1 numaralı futbol u¨lkesi' diyebilecegˆim Fransa, hic¸bir takım ic¸in kolay bir rakip degˆil. Ancak biz de elemelere Arnavutluk ve Moldova kars¸ısında kalemizi gole kapatarak aldıgˆımız iki gu¨zel galibiyetle bas¸ladık ve 6 puana ulas¸tık. Fransa mac¸ında kaybedecek hic¸bir s¸eyimiz yok ama kazanacak o¨yle c¸ok s¸eyimiz var” ifadelerini kullandı.

Finallerde Olmak İstiyoruz

Güneş, şunları kaydetti: “Avrupa S¸ampiyonası finallerinde olmak istiyoruz. Gelin bunu birlikte hayal edelim, A Milli Takımımızın bas¸arı hikayesini birlikte yazalım. Ay-yıldızlılarımız, 2016 Avrupa S¸ampiyonası elemelerinde du¨nyanın o¨nde gelen futbol u¨lkelerinden Hollanda'yı, sonra da bu turnuvanın finallerine katılmamızı garantileyen mac¸ta I·zlanda'yı bu statta magˆlup etmis¸ti. Hic¸ s¸u¨phe yok ki, bunda stadyumu dolduran Konya seyircisinin takımımıza cos¸ku, rakibe endis¸e veren destegˆinin de bu¨yu¨k rolu¨ oldu. S¸imdi bir kez daha aynı destegˆi sizlerden Fransa mac¸ında da bekliyoruz.”

Güneş’in Muhtemel 11’i

Mert Günok Zeki Çelik Kaan Ayhan Merih Demiral Hasan Ali Emre Belözoğlu Mahmut Tekdemir Hakan Çalhanoğlu Cengiz Ünder Yusuf Yazıcı Burak Yılmaz
 
Editör: TE Bilisim