"Bir futbol takımının en büyük temel geliri futbolculardır. Yani biz öz kaynağımızı öz sermayemizi artırmak için kullanmalıyız” diyen Giresunspor Başkanvekili Nahid Yamak önemli açıklamalarda bulundu

ALTYAPIYI GELİŞTİRMEMİZ LAZIM

Şu anda Giresunspor Stadı'nın yanında yapılacak Giresunspor tesisi olduğunu ifade eden başkan vekili Yamak, “Bu tesisin bir an önce tamamlanıp  devreye alınması lazım. Buradan bütün siyasetçilerimize gönülden sesleniyorum. Yapılması gereken Giresunspor tesisini bir an önce yapmazsak taşıma suyla değirmeni döndüremeyiz. Bizim bu tesisi yapıp mevcut tesisimizi alt yapıya verip yeni bir iki tane daha sahayla beraber destekleyip bizim en alttan alt yapıyı geliştirmemiz lazım’ dedi.

PORTEKİZ-BREZİLYA ÖRNEĞİ VERDİ

Yamak özetle şunları söyledi:  Yani bir kulübün yılda bir satacağı veya iki yılda bir satacağı bir oyuncu bakarsınız bazen yıllık maliyetinin tamamen karşılayabilir. Nitekim bunun da dünyada örnekleri var. Brezilya futboluna iyi bakın. Portekiz futboluna iyi bakın ki dünyadaki futbolcu gelirlerinin aşağı yukarı yüzde altmışı yetmişi Brezilya ve Portekiz'den Latin kökenli futbolculardır. Bizim oyuncu yetiştirmemiz lazım. Aslında bu konuda şanslıyız.  Çünkü bizim coğrafi şartlarımız bizim insanımızın kafa ve görüşü, bizim inatçılığımız, hırsımız Karadeniz'den futbolcu çıkmasında büyük etken oluyor.

FUTBOL KATEGORİSİ EŞİT HALE GELMELİ

Ayrıca bir kulübün futbol kategorileri  aynı bir plan dahilinde  eğitilmeli. Biz burada çocuklarımızın altyapıdan, 10-11 yaşından itibaren ta ki U19'a kadar olan gruplarda ayrı ayrı ama aynı anlayışla yetiştirmemiz lazım. Bunun için de  onlara saha imkanı sunmalıyız.  Sahamız olmadığı zaman hiçbir şekilde başarılı olamayız. Altyapıdaki oyuncularımızın oynadığı futbol var. Üst taraftaki A takımının oyuncularının oynadığı futbol var. A takımının oynadığı futbolu birbirinin benzer futbolu haline getirmemiz lazım. Bunları kişilere bağlamadan belirli normlara bağlayarak o şekilde yapmamız gerekiyor.

SONRA KİMSEYE İHTİYACIMIZ KALMAZ

Futbolcularımızın sadece futbol değil atletik performans olarak, mental olarak, bilgi, eğitim , yabancı dil , kültür ,sağlık  ve  beslenme olarak her yerde imkanlarını belirli noktalara getirmemiz gerekiyor. Yoksa futbolcu yetiştiremezsiniz! Ülke olarak da bakıyorsunuz altyapılarda belirli seviyelerde başarılar elde ediyoruz ama  A takımı seviyelerinde bunu tekrarlayamıyoruz. Bizim Giresun'da bir tesise ve iki tane daha sahaya ihtiyacımız var. İnanın bunları becerebilirsek Giresun'da üç beş yıl sonra kimseye ihtiyacımız kalmaz.”

SEDAT KARAKAYA / GİRESUN

Editör: TE Bilisim