Bölgede gidilmedik yer bırakmayan TEDAK ekibi son olarak Kars’ın Sarıkamış ilçesine düzenlenen kayak faaliyetine katıldı. TEDAK içerisinde uzun süre başkanlık yapan ve şuan faaliyet sorumluluğu görevini üstlenen Zeynep Bayoğlu ve 28 kişilik doğasever Trabzon’dan Sarıkamış’a giderek kayak yaptılar ardından ise şehrin güzellikleriyle buluştular.

Faaliyet sorumlusu Zeynep Bayoğlu gazetemize yapmış olduğu değerlendirmede, “Yılda dört defa düzenlenen kayak faaliyeti 05-08 Mart 2020 tarihlerinde tekrardan yapılacak. İlk defa kayak yapacaklar öncelikle düz bir alanda adım atma antrenmanları yapmalıdır. Ayakta sabit durarak batonlar yardımıyla ileri-geri adımlar atabilirsiniz” dedi.
 
Teknikleri Bilmeliyiz
 

Kayak sporuyla ilgili ince detaylar paylaşan Bayoğlu, “Dengede durmayı öğrendikten sonra kar sapanı ya da ilerleyen zamanlarda slalom gibi tekniklere geçmek mümkündür. Kar sapanı için kayaklar ters ‘V’ şekline getirilir. Kayak yaparken yavaşlamak ve durmak için bu harekete çalışmak gerekir. Slalom ise bacakların ve vücudun sağ-sol şeklinde ilerlemesi tekniğidir. Kontrollü bir şekilde kayabilmenin kolay tekniklerinden biri slalomdur. Çamurlu Dağı üzerinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi yaklaşık 2500 metre yüksekliktedir. 5 etaptan oluşan kayak pisti 12 kilometre boyunca devam eder. Orman örtüsü ile çevrili bölge sporculara görsel şölen de yaşatır. Aralık ayından mart ayına kadar bölgede kayak yapılabilir” ifadelerini kullandı.

 
Gurur veren başarı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen Spor Tırmanış 1. Bölge Lider yarışmasında Küçük Erkekler E kategorisinde Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü sporcusu Enes Mete Birol yarışmada birinci oldu. Küçük Erkekler D kategorisinde de yine TEDAK sporcusu Mertcan Altınkaya ise ikinci oldu. TEDAK başkanı Ercan Bostan, sporcuları tebrik ederek, “Kulübümüz adına yarışmalara katılan sporcularımızın derece alması bizleri gururlandırıyor. Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim