FUTBOL OLUMSUZ ETKİLENDİ
 
Trabzonspor’un efsane futbolcularından Galip Değerli, korona virüs salgınından ötürü TFF’nin ligleri ısrarla oynatmak istemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Böylesine önemli bir konuda TFF’nin karar almasını eleştiren Değerli şunları söyledi; “Dünyamızın zor bir dönemden geçtiği bu günlerde, mesleki kurumlar da negatif olarak paylarına düşeni fazlasıyla aldılar. Bu kurumların öncü sektörlerinden biri de futbol. Bu gün önemli ülkeler bu kritik dönemi spesifik olarak çözdü, bazıları da çözmeye çalışıyor. Bu önemli aktörlerden biri de Türkiye… Peki Türkiye bu işi nasıl çözecek? Maçlar oynanacak mı oynanmayacak mı?”
 
KONUYU TFF’YE İHALE ETTİLER
 
Dünyada insan hayatının söz konusu olduğu vahim bir salgın yaşanıyor. Bundan dolayı da maçların oynanması kararını yetkili kurumlar olan Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın vermesi beklenirken Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı kendilerini by pass ederek işi TFF’ye ihale ettiler. Belli ki bu kaostan siyaseten muaf olmak istiyorlar. Ve TFF de bu haksız yetkiyi kullanarak maçları 12 Haziran’da oynatma kararını alıyor. Neredeyse balkona çıkan insanın virüs kaptığı bir ortamda hangi akıl ve mantıkla maçları oynatma kararı alınıyor. Burada önemli olan insan hayatıdır. Maçlar oynanırken virüsten bir futbolcu, teknik adam ya da çalışan hayatını kaybederse bunun hesabını kim verecek?
 
TERİM NEDEN SESSİZ?
 
Yaşananlara Rıza Çalımbay feveran ederken, kendi korona virüse yakalanmış Fatih Terim’den bu güne kadar hiçbir ses çıkmadı. Maçlar oynanırken ‘benim çocuklarıma bir şey olursa bunun hesabını sorarım’ diyen Terim bu gün kuzuların sessizliğine büründü! Peki o gün ‘çocuklarım’ dediği futbolcularının bu gün riski ortadan kalkmış mıdır ki; sessiz sedasız eşofmanlarını giydi ve görevbaşı yaptı(!) Galatasaray dahil Beşiktaş'ta Başkan ve 9 kişide, Erzurumspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Fenerbahçe gibi takımlarda bunca virüslü vakalar yaşanırken sessiz kalınmaz.”
 
“BEN DE OYNANMASINDAN YANAYIM AMA…”
 
“Yaşananlar gösteriyor ki ülkemizde insan hayatının hiç önemi yokmuş.. Bunu gördük. Belli ki para için futbolcuları arenaya sürecekler. Maalesef... Türkiye'de futbol temaşa duygularından
uzaklaştı ve tamamen sermayenin kuklası haline geldi! Bu ülkede insan mı kıymetli kapital mi kıymetli? Acı gerçeğini de bu sayede çok net anlamış olduk. Ben Trabzonspor'un eski bir futbolcusuyum. Yani tarafım… Ama burada açıkladıklarımı tamamen objektif bir bakışla ifade etmeye çalışıyorum. Kısaca ben de liglerin oynanarak tescil edilmesi ve hiçbir kulübün mağdur olmamasından yanayım. Ama öncelikli olan insan hayatıdır. Ve insan hayatı söz konusu ise gerisi teferruattır.”
 
TFF’NİN KAFASINDAKİ KURNAZLIK
 
Bundan dolayı TFF’nin koşulları daha fazla zorlamadan, insanlar ölmeden bu işe bir dur demeli. Ve Ligleri tescil ederek bu işi sonlandırmalı. TFF’nin kafasında; ‘Ligi bir kaç hafta oynatalım sonrasına bakarız’ kurnazlığı varsa da bundan vazgeçsin. Zira daha önce hak gaspına uğramış Trabzonspor için bu ikinci bir hak gaspı olacaktır ki, bu kesinlikle kabul edilemez. Yani, ‘Aynı nehirde iki defa yıkanılmaz’. Tüm bu olanlara karşın Trabzonspor ne yapıyor? Ortalık toz duman ama; bizim başkanı ara ki bulasın.Ne bir ses, ne bir nefes! ‘Ben futbolcularımı feda edemem, insan hayatı kutsaldır’ ‘Hak mağduriyetleri olabilir, can mağduriyetleri olmasın’ de… Şimdi konuşmayacaksanız ne zaman konuşacaksınız? Herkes film peşinde, çıkın konuşun neden çekiniyorsunuz? İnsan hayatının söz konusu olduğu bir konuda kararı TFF değil, bilim insanları vermelidir. Yani kazanacaksak bilimle kazanmak istiyoruz. Kaybedeceksek bilimle kaybetmek istiyoruz, ‘Filmle’ değil…”
Editör: TE Bilisim