Fırtına Etkili Başladı

Maça daha etkili başlayan Trabzonspor oldu. İlk çeyrek Eldridge ve özellikle Green’in sayılarıyla öne geçen Trabzonspor bu üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar sürdürdü. İlk çeyreği Bordo-Mavili ekih 24-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe ev sahibi hızlı başladı ve skora denge geldi. 

Obekpa Moral Bozdu

Bu sırada Freimanis’İn Obekpa’ya yaptığı faul sonrasında bu iki oyuncu arasında yaşanan gerilimde Obekpa’ya sportmenlik dışı faul kararı çıktı. Obekpa’nın sakinleşmesi amacıyla kenara alınması sonrasında Gaziantep bu psikolojik üstünlüğü savunmada sertleşmeyi tercih ederek kullandı. Obekpa’nın tekrar oyuna dahil olması sırasında hakemlere Freimanis’i "izleyin" diyerek yaptığı uyarı sonrasında aldığı teknik faul ise bu sporcu yeni kurallar gereği oyun dışı kaldı.

Şokun Etkisi Kısa Sürdü

Bu karar maçın genel gidişi üzerinde oldukça etkili olurken Bordo-Mavili oyuncular bocaladı ve hücum organizasyonu bozuldu. Gaziantep takımı bu fırsatı iyi kullandı ve farkı açtı. Devrenin son dakikalarında dış atışlarla etkili olan Trabzonspor son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle soyunma odasına 47-47 berabere gitmeyi başardı. Maçın ikinci yarısına Trabzonspor ilk yarıda yaşadığı şokun etkilerinden arınmış olarak başladı. 

Harris’in Katkısı

Osiris ve Vasilauskas’ın dışarıdan etkili olmaları maçın kontrolünün Trabzonspor’a geçmesine sebep oldu. Osiris ve Vasiliauskas’ın kenarda oturduğu sürede ise Heislip ve Green ile skor üreten Bordo-Mavili ekip, savunmada da rakibini durdurmayı başarınca maçta skor üstünlüğünü sağladı ve üçüncü periyodu 67-63 önde tamamladı. Harris ile özellikle savunma ribauntlarında etkili olan Trabzonspor, müsabakayı 95-84 kazanmayı bildi. Trabzon’un galibiyetinde özellikle Harris’in ihtiyaç duyulduğu anda ribauntlarda etkili olması, hücumda takım olarak yakaladıkları yüzde 50’lik isabet oranı etkili oldu. 

SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Mehmet Keseratar**, Alper Özgök**, Polat Parlak**

GAZİANTEP BASKET: Lyons** (14), White** (15), Armand*** (18), Balazic* (2), Erden*, Freimanis** (16), Can** (10), Erol Can** (9), Orhan*

TRABZONSPOR: Caleb Green*** (22), Eldridge*** (16), Harris*** (14), Vasiliauskas*** (13), Deniz** (8), Heslip*** (13), Burak*** (7), Ozan*, Obekpa* (2), Alper*

1.PERİYOT: 18-24 (Trabzonspor)
2.PERİYOT: 47-47
3.PERİYOT: 63-67 (Trabzonspor)
MAÇ SONUCU: 84-95 (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim