Savunma Kaleye Yakın Kurulmaz
 
Trabzonspor’un sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldığı müsabakanın yankıları devam ediyor. Ligin 13’üncü haftasında Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı’nda oynanan müsabaka Trabzonspor adına 6 puan değeri taşıyordu. Kazanması halinde şampiyonluk yarışında çok iddialı hale gelecek olan Fırtına, 90.dakikada yediği golle sahasında iki puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Spor yorumcuları da, Trabzonspor’un 50.dakikada bulduğu golden sonra savunmaya çekilmesinin kaybedilen puanda önemli faktör olduğu yönünde hemfikirdi. Yorumcularının değerlendirmesi şöyle;
 
NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ) Trabzonspor'un attığı gole kadar oyunda her iki takım da dengeliydi ancak skorun 1-0 olmasından sonra nedendir bilinmez Trabzonspor skoru korumaya yöneldi. Bu yanlıştı. Bu oyun planı içerisinde Sörloth'un yakaladığı önemli pozisyonlardan istifade edememesi Trabzon adına maçı koparamadı. Öne geçtikten sonra Trabzonspor'un oyundan düşmesinin, “Acaba teknik direktör Ünal Karaman'ın takımda fazla değişikliğe gitmesinin etkisi oldu mu?” diye düşündüm… Netice itibarıyla bir derbi maçı daha berabere bitti. Maçı hakkı beraberlikti…
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH): Duran topta Sörloth ile kazanılan golden sonra Trabzonspor, oyunu tamamen kendi alanında kabul etti. Ekuban'ın oyuna girmesinden sonra ise ikinci golü bulma adına rakibi eksik yakaladığı pozisyonlar var. Final pası yetersizlikleri öne çıktığı için kendilerini rahatlatacak 2. golü bulamadılar ve futbolun gerçeği ortaya çıktı. Kaleye savunmanızı yakın kurduğunuzda hata yapma olanağınız doğar. Bu yüzden yenilen gol de bu şekilde gerçekleşti. Maçtan önce Trabzonspor'un kendi sahasında rakibine göre daha önde olduğu gerçeği vardı ama ortaya konulan oyunun istenilen düzeyde olmadığı da bir gerçek.
 
ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Trabzonspor, ilk yarıda Nwakaeme’nin getirdiği ve Sosa’nın ayağına dokunduğu zaman doğru oynanan oyundan birkaç cılız pozisyon çıkarabildi. 2. yarı bu oyun, duran top becerisi üzerinden Sosa-Sörloth organizasyonu ile gelen gol sonrasında Galatasaray için bozuldu. Galatasaray topa daha çok hakim olmasına rağmen pozisyon üretemezken, Ekuban’ı da sahaya atan Trabzonspor dikine oyun ile farkı arttıracak fırsatları Nwakaeme ve Sörloth ile harcadı. Trabzonspor, kaçırdığı gollerin cezasını Nagatamo’nun attığı gol ile çekti.
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Sörloth, Nwakaeme ikilisi inanılmaz pozisyonlar kaçırdı. Atamayana atarlar deyiminin faturasını ise savunmanın uzaklaştıramadığı topu 90. dakikada ağlara gönderen Nagatomo kesti. Stat da buz tabii. Teknik adamların değişikliklerine daima saygı duyarım. Lakin ikinci yarıda oyundan düşen Obi Mikel’in yerine Hosseini ve Yusuf Sarı gibi hırslı mücadeleci iki oyuncuyu kenara alması anlamsız geldi bana. Bu bölgeyi dirençli tutmak, Trabzonspor’un sahadan üç puanla ayrılmasını sağlayabilirdi. Çünkü orta alandan çok baskı yedi ve savunmanın hata yapması kaçınılmaz hale geldi.
Editör: TE Bilisim