BÜYÜK BİR MUTLULUK

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Trabzonspor Kulübü’nün sporcuları Abdullah Öztürk ve bronz madalya kazanan kardeşi Ali Öztürk’ün yanı sıra atletizm erkekler 100 metre T13 kategorisi finalinde 6’ncı olan milli sporcu Hakan Cira memleketleri Trabzon’da mehter marşı eşliğinde tarafından büyükbir coşkuyla karşılandı. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Trabzonlu kardeşler Abdullah ve Ali Öztürk kardeşler Türkiye'ye iki madalya kazandırdı. Abdullah, tek erkeklerde (Sınıf 4) Abdullah Öztürk, finalde Güney Koreli Young-Kun Kim'i 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi olmuştu. Ali de tek erkeklerde (Sınıf 5) bronz madalya sevinci yaşatırken atletizm erkekler 100 metre T13 kategorisi finalinde milli sporcu Hakan Cira’da 6. oldu.

MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Trabzon Havalimanında VIP Salonundan çıkış yapan şampiyonlar tezahüratlar eşliğinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının çalıp söylediği kahramanlık türküleriyle gösteriye karşılandı. Burada bir konuşma yapan Abdullah Öztürk, hedefinin 2024’de yapılacak oyunlarda aynı başarıyı yakalamak olduğunu belirterek başta kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken baba Mehmet Ali Öztürk, anne İkbal Öztürk’ de oğullarının başarısından gurur duyduklarını belirtti. Sporcular Trabzon Havalimanı’nda, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bordo-mavili kulübün amatör branşlar ve tesisler koordinatörü Yusuf Hayırlıoğlu, ailesi ve vatandaşlar karşıladı.

TRABZONSPOR’UMUZU DA ŞAMPİYON GÖRMEK İSTİYORUZ

Olimpiyat Şampiyonu Abdullah Öztürk; “2016’da şampiyon olduktan sonra hedeflerimi daha yükseğe çekmiştim. 2020’ye çok zor bir süreçte hazırlandık. Pandemiden dolayı çok zor bir süreç geçirdik. Ailelerimizle maalesef görüştürülmedik. İnanılmaz zorlu bir çalışma dönemi geçti. Final maçımın olduğu gün 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk geldi.  Sabah uyandığımdan 30 Zafer Bayramı görselleri sosyal medyada vardı bu beni daha çok motive etti. Bu motiveyle maça çıktım. 1-0’da geriye düşmeme rağmen o final maçının hayaliyle maçı çevirdim. Çok mutluyum. Sağ olsun Trabzonspor’umuz, Gençlik Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk inanılmaz güzel şeyler yaptı.

PARİS’TE DE ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUM

Trabzonspor benim takımım çocukluğumun hayali. İnşallah Trabzonspor’umuzu da bu sene şampiyon göreceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Bundan sonra hedefim 2024 Paris Olimpiyat Oyunları. Orada da inşallah üçüncü kez altın madalyayı almak istiyorum. Hedeflerim arasında bu var. Organizasyon çok güzel olmuş. Gelen gelemeyen herkese çok teşekkür ederim. Benim mutluluğuma ortak oldunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kardeşim Ali’nin yaşı daha genç biraz tecrübesizliğine kurban gitti. Altın madalyada çıkarabilirdi. Şimdilik bu hedefimizi 2024 Paris Oyunlarına saklayalım. İnşallah orada ağabey ve kardeş olarak iki altın madalyayla dönmek istiyoruz. İnanılmaz mutluyum. Bu sürecin en başından beri Birdal Müdürümün gerçekten Trabzon’un sporuna çok önem veren biri olduğuna inanıyorum.

Sağ olsun böyle bir organizasyon tertip etti. Yusuf Hayırlıoğlu başta olmak üzere Trabzonspor’a çok teşekkür ediyorum. İstanbul’da ki karşılamamızda başkanımız Ahmet Ağaoğlu sabah 05.00’te bizi karşılamaya geldi. Bunlar biz sporcular için çok önemli şeyler. Cumhurbaşkanımız aradı. Maçı kazandıktan 2-3 dakika sonra Cumhurbaşkanımız aradı sağ olsun. O kadar yoğunluğunun arasından tebrik için aradı beni. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sosyal medyadan o kadar güzel geri dönüşler aldım ki şu anda nasıl bir başarı yakaladığımı daha yeni yeni farkına varıyorum. 2016’da böyle olmamıştı. 2020’de çok daha güzel oldu. Biz yine çalışmaya devam edeceğiz. Yine hedeflerimiz var. İnşallah üçüncü paralimpik oyunları şampiyonluğunu almak istiyoruz.”

MADALYANIN RENGİ ALTIN OLABİLİRDİ

Bronz madalya sahibi Ali Öztürk ise şunları söyledi; “Bu güzel karşılama için çok teşekkür ederim. 2020 Tokyo’da bronz madalya aldım. Daha iyisi de olabilirdi tabi ki de. Bu bireysel olarak ilk, Paralimpik Oyunları bakımından ikinci madalyam. Hedefim 2024’te ağabey ve kardeş olarak peş peşe İstiklal Marşımızı okutmak istiyoruz. Çalışmalara yavaştan başlayacağız. Hedefimiz 3 yıl sonra ağabey-kardeş olarak Altın Madalyayı elde etmek. Ağabeyimi örnek alıyorum. İnşallah aynı şekilde 2024’ten Altın Madalya ile döneceğiz.”

MUTLU VE GURURLUYUZ

Abdullah ve Ali Öztürk’ün annesi İkbal Öztürk çok güzel duygular yaşadıklarını belirterek, “Allah herkese bu duyguları nasip etsin. Abdullah’ın birinci olmasından dolayı çok mutluyum. Ali’den de bekliyordum ama o da bronz aldı, o da bizi mutlu etti. İki kardeş başarı elde etti. Allah herkese nasip etsin” derken baba Mehmet Ali Öztürk de, “İki evladımız Türkiye’ye madalya kazandırdıkları için çok gururluyuz” diye konuştu.

SAYGI DUYULAN BİR BRANŞIZ

Abdullah Öztürk’ün hocası Yusuf Yalçınkaya: “Biz 2016 Rio Paralimpik Oyunları Altın Madalyalı sporcumuz Abdullah Öztürk’ten yine 2020’de de madalya bekliyorduk ama rengini bilemiyorduk tabi ki. Masa Tenisi Milli Takımı saygı duyulan bir milli takım dünyada. Ali Öztürk’ten de bekliyorduk fakat Abdullah Öztürk altın madalyayı getirdi. Bundan sonrası 2024’e konsantre olacağız. Orada aynı bizim üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışacağız. Bizim hedefimiz bu.”

DUYGULARIMIZA TERCÜMAN OLDUNUZ

Havalimanındaki kutlamaların ardından şampiyonlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ait üstü açık otobüsle şehir turu attı. Şehir turunun ardından Meydan Parkı’nda halkla buluşan şampiyonların oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. Olimpiyat Şampiyonu Abdullah Öztürk burada da halka yaptığı konuşmada, “Duygularımı tarif edemiyorum. Çok heyecanlıyım. İyi ki altın madalyayı Trabzon’a getirdim. 2016’da da şampiyon olmuştum fakat şu anki duygularımı tarif edemem. Herkese teşekkür ederim, duygularıma tercüman oldunuz. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadınız. Çalışmaya devam edeceğiz. Trabzonsporlu olmaktan gurur duyuyorum. İnşallah Trabzonspor’umuz şampiyon olacak ve burada yeniden hep beraber kutlamaya geleceğiz. Gelen herkese çok teşekkürler herkesin ayağına sağlık” ifadelerini kullandı. Ali Öztürk ise şunları söyledi; “Geldiğiniz için herkese çok teşekkürler. Hedefimiz 2024 Paris Oyunlarında ağabey-kardeş olarak İstiklal Marşımızı ardı ardına okutmak. Gelen herkese çok teşekkür ederiz.”

HAKAN CİRA DA ALKIŞLANDI

Atletizmde 6’ncı olan Milli sporcumuz Hakan Cira ise şunları söyledi; “Atletizmde ilk defa Trabzon sporcusu çıktı. Biz de elimizden geleni yaptık. Benim de ilk olimpiyatımdı. Altıncı olduk ama inşallah 2024 Paris Olimpiyatlarına daha iyi hazırlanıp kardeşlerimle beraber üç altın madalyayla dönmeyi planlıyoruz.” SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim