Yazıcı Ve Ömür Aranıyor

Bordo-Mavili ekip, öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadığı gibi müsabakayı puansız tamamlamanın üzüntüsü içinde. Geçtiğimiz yıl ikinci yarıda oynanan keyif veren futbolun çok uzağında bir görüntü veren Trabzonspor adeta Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün yokluğunu fazlasıyla hissediyor.

Yenilginin Özeti

Böylesine önemli haftada Bordo-Mavili ekibin Denizlispor’a mağlup olmasının nedenleri araştırılıyor. Teknik direktör Ünal Karaman’ın 11 tercihinden tutun da oyuncu değişikliklerine kadar birçok sebep sıralamam mümkün. Ancak konuk takım Denizlispor’un da Trabzonspor’u çok iyi etüt ettiği gerçeği var. Müsabaka sonrası Denizlispor teknik direktörü Mehmet Özdilek ile Bordo-Mavililerin eski futbolcusu Mustafa Yumlu’nun açıklamaları, yenilgiyi özetler cinstendi. 

‘Baskı bekliyorduk’

Özdilek, “Türkiye'de en geniş alanda oynayan takım Trabzonspor. Dolayısıyla onları geri koşturmamız olmazsa olmazlarımızdan biriydi” ifadelerini kullanırken Mustafa Yumlu, “Bu oyun Trabzonspor’un şampiyon olması için bence yeterli değil. Biz çok baskı bekliyorduk, üzerimize gelirler diye düşünüyorduk. İlk yarı onun paniğinden biz istediğimizi yapamadık. Devre arasında bunu konuştuk, ikinci yarı daha güvenli sahaya çıktık ve çok rahat oynadık” ifadelerini kullandı.

Artık Mazeret Kalmadı

Bordo-Mavililerin yıldız oyuncusu Obi Mikel de mağlubiyeti şu cümlelerle özetledi; “Maçı kontrol altında tutan domine eden bizdik. Bir orta ile golü buldular. Gol bulmak için risk almanız gerekiyor. Zorlamanız ve öne çıkmanız gerek. Bir kontratakla da ikinci gol geldi.” Süper Lig hedefi için Avrupa’dan vazgeçen Bordo-Mavili ekibin bundan sonraki süreçte artıkmazereti kalmadı. Üstelik sakatlıklar düzeldi ve kadro sıkıntısı çözüme kavuştu. 
ALİ OSMAN YÜRÜK 
 
Editör: TE Bilisim