İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan CAS mahkemesine görevlendirdiği 3 avukatla başvuru yapan Bordo Mavililerin dosyası 28 sayfa ve onlarca dökümanlardan oluşuyor. Cezanın kaldırılması için 10 gündür avukat ordusuyla birlikte çalışan Trabzonspor Kulübü CAS’tan oturumlu görüşme (yüz yüze)  istedi. 
 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK 

CAS Mahkemesi Trabzonspor’un başvurusunu aldıktan sonra Trabzonspor’dan CAS Hakemi talep edecek.  CAS hakemleri ise CAS’ın listesinde bulunuyor, dışarıdan bir atama istenmiyor. CAS bu süreçte mahkeme başkanını da kendisi atayacak.
   
Türkiye’den ise 3 CAS hakemi bulunuyor, Bordo Mavililerin bu isimlerle teması söz konusu. Mahkeme oluşum süreci tamamlandıktan sonra oturumlu duruşmalar başlayacak. Gelen bilgilere göre en iyi tahminle mahkeme Ağustos’ta kararını verip UEFA’ya tebliğ edecek.  Ağaoğlu, dün yaptığı açıklamada Avrupa süreçle ilgili ise şunları kaydetmişti: 

"CAS'a kapsamlı bir başvuru yapıyoruz. Hukuki süreç başladı. Konuşmak doğru değildir ama biz sustukça çok farklı senaryoları, hikayeleri anlatan insanlar gün geçtikçe artıyor. Süreç başladıktan sonra çok kısa süre içinde neyin ne olduğu belli olacak. Bu konu çarşamba akşamı saat 17.00'de UEFA açıkladı. Perşembe sabah 01.00 sıralarında bizim gündemimizden düştü. Gerçekten rahatız çünkü elimiz çok güçlü."

Editör: TE Bilisim