“İhlal eden kulüpler lehine talimat değişti”
 
A Spor’a bağlanan Başkan Ağaoğlu, TFF’nin aldığı kararla ilgili Tahkim Kurulu’na başvuru yaptıklarını gerekirse UEFA ve CAS’a da başvuru yapabileceklerini söyledi. Ağaoğlu şunları söyledi; “Bir sezon içinde uygulamaya konulan bir kural sezon ortasında değiştirilemez. Sezon başında bir talimat yayınlıyorsunuz. Bu talimatın kurallarını belirliyorsunuz. Uyulmadığı takdirde uygulanacak olan yaptırımları orada açıklıyorsunuz. Ama daha sezonun ortasına gelmeden talimat henüz yürürlüğe gireli 5 ay olmuşken bunu değiştiriyorsunuz. Hem de kuralı ihlal edenlerin lehine değiştiriyorsunuz.”
 
“Kulüpler finansal çıkmazda”
 
“Yani bu hem yönetmeliklere, hem de hukuka aykırı bir uygulama. Zaten finansal açıdan çıkmazda olan kulüplerin de, bir anlamda yine önünü açaraktan ‘Finansal Fair Play Kurallarına aykırı olarak devam ettiğiniz takdirde ben size ekstra limit tanıyorum’ gibi bir şey söz konusu. Burada bir şey atlamayalım. Burada yüzde 10’luk limit artışı söz konusu değil. Aşağı yukarı yüzde 28’lik yüzde 30’a varan limit artışı söz konusu. Trabzonspor açısından baktığımızda benim 6 Milyon olan harcamama müsaadem, bir anda 54 Milyon Liraya çıkıyor.”
 
“UEFA’YA CAS’a da gideriz”
 
“Biz bu konuyla alakalı olarak talimattaki değişikliğin yönetmelik ve hukuka aykırı olduğu doğrultusunda yaklaşık 1 saat önce Tahkim Kurulu’na müracaatımızı yaptık. Ben bu kararın Tahkimden döneceğine inanıyorum. TFF’nin bu talimatı uygulayacağı doğrultusunda UEFA’ya verdiği taahhütname var. Taahhütnameye aykırı hareket ettiği için Tahkimden döndüğü takdirde konuyu UEFA’ya oradan da CAS’a götüreceğiz. Hiç bir talimat sezon için uygulamaya alınan talimat hele hele Finansal Fair Play alakalıysa sezon ortasında bunu değiştiremezsiniz.” 
 
“Biz talimata harfiyen uyduk”
 
“Biz burada ne yaptık? O limitlerin içinde kalmaya çalıştık. Futbolcu satışı yaptık. Gelirlerin artması için çabanın içine girdik. Kadro maliyetini düşürdük. Oynadığımız Antalya maçında alt yapımızdan 6 futbolcuyla sahaya çıktık. Ben amir kurum olan TFF’nin yürürlüğe koymuş olduğu talimatlara harfiyen uyarken buna uymayan kulüplerin talepleri doğrultusunda bu lisans talimatı eğer sezon devam ederken değiştiriliyorsa bu hiç de hakkaniyetli davranış olmaz. Haksızlığın adaletsizliği ve haksız rekabetin önünü açar.”
 
Kulüpler Birliği’nin Böyle Bir Talebi Yok
 
Diğer Kulüp Başkanları ile görüşmesinin olup olmadığı sorusuna Ağaoğlu, “Ben bugün (dün) 3 kez Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile konuştum. TFF’den şöyle bir ifade olduğu söylendi. Kulüpler Birliği’nin talepleri doğrultusunda alınmış bir karar. Kulüpler Birliği’nde bir kere bu limitin yukarı çıkarılması veya değiştirilmesi ile alakalı olarak toplantı yapılmadı. Yapıldıysa da benim haberim yok. Bunu açık net ifade edeyim. Hiç bir toplantı gündemde yok. Hiç bir bu şekilde alınmış kararın altında bizim imzamız yok” dedi.
Editör: TE Bilisim