Trabzonspor Kulübünün 78. Olağan Genel Kurulu Hayri Gür Spor Salonu’nda başladı.

Yarın yapılacak seçimle tamamlanacak genel kurula üyeler fazla ilgi göstermezken, başkan Ahmet Ağaoğlu yarın seçime tek aday olarak girecek. Bordo-Mavili kulübün 54 yıllık tarihinde 47. Yönetimin seçileceği genel kurulda, 9 bin 353 üyenin oy verme hakkı bulunuyor. Yeni yönetim, 3 yıllığına göreve getirilecek. Bu arada 8 Nisan 2018 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçildikten sonra 2 Aralık 2018 tarihinde olağan genel kurulda 3 yıllık daha başkanlığa getirilen Ahmet Ağaoğlu, bin 335 günlük süresini tamamlandı.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Kulüp genel sekreteri Ömer Sağıroğlu'nun konuşmasıyla başlayan genel kurulda, oy çokluğuyla kongre divan başkanlığına Ali Sürmen seçildi. Daha sonra tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunuldu, kulüp yönetim kurulunun idari ve mali raporları, denetleme kurulu raporu okunup, görüşüldü. Ardından yönetim kurulunun ibrası oy birliği ile kabul edildi. Bugün saat 09.00'da başlayacak genel kurulda, başkan adayı Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından üyeler sandık başına gidecek ve oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlanacak. Bu arada dün yapılan açıklamada Bordo-Mavili kulübün 31 Ekim 2021 itibariyle net borcunun 1 milyar 481 milyon 471 bin 248 lira olduğu belirtildi.

AHMET CELAL ATAMAN BAŞKAN BURADA

Genel Kurulda konuşan Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Trabzonspor'umuzun yürüdüğü bu güzel mutlu ve geleceği parlak yürüyüşte katkısı olan bugün görevi sona erecek eski yöneticileri tebrik ediyor, yeni yaşamlarında başarılar diliyoruz. Gönül şampiyonluğa giden takımın taraftarlarının bu genel kurulunda daha çok olmasını isterdi, inşallah ilerleyen saatlerde bu arzumuz gerçekleşir. Ama gelemeyen arkadaşlarımızı bir şeye dikkat etmesi lazım. Ahmet Celal Ataman başkan burada. Hiçbir genel kurulu kaçırmamıştır. Kendisine sağlıklı, uzun ömürler dilerim." dedi.

YENİ YÖNETİM

Asil üyeler: Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu, Müminhan Bilgin, Şemsettin Hancı, Yalçın Orhan, Zafer Göktaş, Kemal Ertürk, Kibar Yaşar Güven, Serdar Ekrem Şirin, Zeyyat Kafkas, Sami Karaman, Ali Haydar Gedikli, Esat Emanet, Faruk Hacı Haliloğlu.

Yedek üyeler: Lokman Sadıklar, Ertuğ Özarman, Coşkun Öztürk, Ahmet Beşir, Vahap Öztel, İbrahim Tüfekci, İbrahim Aydın.

OYUNLARA GELMEYİN

Genel kurula Almanya’dan gelerek katılan İbrahim Ertürk, 2010-2011 sezonu şampiyonu yazılı siyah formayı konuştuğu kürsüye astı. Daha sonra da Divan Kurulu '2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor' yazılı pankart açtı. Şike süreciyle ilgili de uyarılarda bulunan Ertürk, aynı algılarla Trabzonspor’u şampiyonluk yarışının dışına itmeyi çalışanların oyunlarına gelinmemesi gerektiğini belirtti. 2010-2011 sezonu şampiyonunun Trabzonspor olduğunu yenileyen Ertürk, CAS kararı ile ilgili de bir pankart açtı. Ertürk, salondaki genel kurul üyelerinin alkışını topladı.

8’İNCİ ŞAMPİYONLUĞUMUZA ULAŞACAĞIZ

Genel kurula katılan ve bir konuşma gerçekleştiren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kongreye tek liste ile gidilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok mutlu olduğunu söyleyen Genç, “Şu anda kulübümüz geldiği nokta itibariyle; çok kıymetli bir divan başkanımız ve yönetimimiz var kucaklayıcı, bütünleştirici hoş görüsü ile mükemmel bir idare ortaya koyuyorlar. Divan başkanımız ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Kıymetli bir başkanımız ve yönetimimiz var. Sayın Ağaoğlu’nun üç sene önceki konuşmasını da hatırlıyorum. ‘Hiçbir şey istemeyin bizden’ demişti. Öyle bir efor gösterdiler ki takımımız şampiyonluk yolunda. İnşallah bu yönetimle birlikte önceki dönemde ortaya koyduğu performansla sezon sonu 8’inci şampiyonluğumuza ulaşacağız” dedi.

ÇOK KIYMETLİ BİR HOCAMIZ VAR

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve Trabzonspor başkan adaylığı için  adı geçen ancak  sonrasında  ‘Şimdi destek zamanı’ deyip bundan vazgeçen Mehmet Atalay, Trabzonspor’un Türk futbolunun lokomotifi olduğunu söyledi.  Yeni yönetimi tebrik eden Atalay, “Kulüp başkanımız ve yönetimini, hocamızı ve yöneticilerimizi ve taraftarımızı tebrik ediyorum. Trabzonspor Trabzon’a sığacak bir kulüp değil. Çok kıymetli bir hocamız var. Hocamız bu yükü taşıyabilecek bir hoca. Buna yürekten inanıyoruz. Yönetimimizin de başta başkan olmak üzere taraftarımızın da hocamızın da futbolcularımızın da bu büyük puan farkına rağmen ihtiyatlı davranmasını anlıyorum. Bu yol dikenli her aşamasında hafta hafta dikkat edilmesi gereken bir alanda yürüyoruz. Bu gidişata katkıda bulunmak, destek olmak ve bu bütünle biz de elimizi taşın altına koyarak katkı sağlamak için takımımızın hocamızın ve yönetimimizin yanındayız” dedi.

Editör: TE Bilisim