Yapılan anlaşmaya göre Bordo Mavililer gelecek sezon en fazla 20 milyon Euro zarar edeceğini taahhüt etti. Ayrıca, UEFA'ya gönderilecek olan futbolcu listelerinde de sayı kısıtlamasına gidilecek.

UEFA, Trabzonspor ile Finansal Fair Play konusunda anlaşıldığını açıkladı.

Trabzonspor ile UEFA Mali Kontrol Komitesi arasında yapılandırma anlaşması 3 sezon sürecek. Yapılan anlaşmaya göre Bordo Mavililer gelecek sezon en fazla 20 milyon Euro zarar edeceğini taahhüt etti. Ayrıca, UEFA'ya gönderilecek olan futbolcu listelerinde de sayı kısıtlamasına gidilecek.

"Bu anlaşma başarıdır"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma bir başarıdır. UEFA'dan herhangi bir transfer veya men cezası almadık. Aldığımız tek ceza 3 yıla bölünerek ödenecek olan 1 milyon Euro'dur" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü'nün konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şu şekilde:

Şirketimiz ile UEFA Kulüp Mali Kontrol Komitesi arasında Mali Fair Play Kriterleri kapsamında bir süredir yürütülen müzakereler sonucunda anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre;

* Yapılandırma anlaşması 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarını kapsamaktadır.

* Şirketimiz 2018/2019 izleme periyodunda ( yani 2016, 2017 ve 2018 raporlama dönemleri) UEFA başa-baş hesap kriterlerine uymayı taahhüt etmektedir.  

 
Editör: TE Bilisim