“Mevcut kadro çok abartıldı”
 
Radyospor’da yayınlanan programa katılan Hacısalihoğlu, TFF’nin kulüp harcama limitlerini yükseltmesinden tutun da Trabzonspor’un hedefleriyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Trabzonspor’un mevcut kadrosunun abartıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Trabzonspor’un bu yılki kadrosu bana göre çok iyi değil.
 
“Camia hayal kırıklığı yaşadı”
 
Kadro; yönetim ve basın tarafından abartıldı. Bir algı oluştu. Bugüne kadar bu kadroyla Trabzonspor iyi işler yaptı. Sadece kendi başarısı değil, rakiplerinin başarısızlığı da Trabzonspor’u başarılı gösterdi. Denizlispor maçındaki galibiyet önemliydi. Oturmuş kadrolar önemli maçlarda öne çıkar. Kritik maçta stres ve baskıyı kaldırabilecek bir kadro olması lazım. Trabzonspor bunu beceremedi ve başaramadı. Camia, Denizlispor maçında hayal kırıklığı yaşadı” dedi.
 
“Yol haritası çizilmeli”
 
Trabzonspor’un bu süreçte dersler çıkarması gerektiğine vurgu yapan Hacısalihoğlu, “Trabzonspor’da giden oyuncuların yerine gelenlerden tam verim alınamadı. Oynamaya daha yeni hazır olan futbolcular var. Trabzonspor’un Denizlispor maçı sonrasında yol haritası çizmesi lazım. Trabzonspor’un ligi iyi bir yerde tamamlaması gerek. Trabzonspor dersler alabilmeli. Şanssızlık ve başarısızlığın birleştiği maçlar oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Rodallega’nın Gidişi
 
Rodallega’nın gidişiyle ilgili de konuşan Hacısalihoğlu, “Rodallega, problemi olmayan, saha içi ve saha dışında centilmen ve yetenekli bir oyuncu. Başarılı olduğu bir dönemde kulüpten ayrıldı. Oysa Trabzonspor’da kalabilirdi. Daha iyi bir oyuncu alırız düşüncesiyle gönderildi. Sadece o değil, başka oyuncular da öyle gönderildi. Genç oyuncular alındı ama hepsinin oynaması kolay değil. Altyapıdan oyuncu yetiştirmekle övünen bir kulübüz. Genç oyuncularla uyum sağlamada zorluk çekilir. Üstelik ekonomik olarak sıkışıklık yaşanan bir dönemde tesadüfen bir yapılanma çıktı” dedi.
 
“Başka kulüpler için…”
 
TFF’nin kulüp lisans limitlerini yükseltmesiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan Hacısalihoğlu, “Trabzonspor, bir hazırlık yaptı. UEFA standartlarına geldi. Daha yüksek maliyetli oyuncular almadı, elindeki bazı oyuncuları da sattı. Bu standartlara uymayan kulüpler var. Onlara bir operasyon varmış gibi. Trabzonspor’un tepkisini neden diğer kulüpler üstüne almıyor? Enteresan bir lig yaşıyoruz. Artık ligi ekonomik güç etkiliyor. Futbolcularının ödemesini aksatmayan takımlar daha çok başarılı oluyor. Trabzonspor’un hassasiyeti ortada. Tepkisinde haklı” diye  konuştu.
 
“Nasıl bir düzenleme yapılacak?”
 
“Kulüpler Birliği ve TFF nasıl bir düzenleme yapacak merak ediyorum” diye sözlerine devam eden Hacığsalihoğlu, “Trabzonspor’a genç oyuncular yerine 3 tane direkt oynayacak oyuncu alınmalıydı. Niye alınmadı? Çünkü ekonomik olarak bu yaptırımlara uymak için. Şimdi geldiğimiz noktada bunu yapmayanlara avantaj sağlanıyor. Kulüpler Birliği ve TFF nasıl bir düzenleme yapacak merak ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim