Trabzonspor’da  Kayserispor maçının hemen ardından transferde hareketli günler yaşanıyor. Bordo-Mavililer, uzun süredir peşinde koştuğu Badou Ndiaye transferinde mutlu sona ulaşırken bir bomba daha patlatmak istiyor. Karadeniz ekibi, bu sezon göz hapsine aldığı Eskişehirspor’un 23 yaşındaki hücum oyuncusu Jesse Sekidika için düğmeye bastı. Trabzonspor, kulübüyle alacaklarında yaşadığı sorun nedeniyle devre arası tatiline bir hafta erken çıkan 23 yaşındaki Nijeryalı’yla her konuda anlaşma sağladığı iddia edildi. 

Teknik direktör Ünal Karaman’ın da takıma kazandırılmasını çok istediği oyuncu her iki kanadın yanı sıra hücum hattının en ucunda da forma giyebiliyor. Bu sezon çıktığı 16 lig maçına 8 gol, 2 asist gibi müthiş bir performans sığdıran Jesse’nin, Eskişehirspor’la olan sözleşmesini feshetme durumu var. Oyuncuyu ikna etmeye çalışan ve bir hafta fazladan izin veren Eskişehirspor, yıldız adayını bonservissiz bir şekilde elinden kaçırmak istemiyor. Fırtına ise oyuncu ve kulübü arasında bu problemin çözülmesini bekliyor. Trabzonspor yüksek bir bonservis ödemeden bu transferi bitirmek için gün sayıyor.

Jesse Sekıdıka kimdir?

14 Temmuz 1996 yılında Nijerya'nın Port Harcourt şehrinde dünyaya gelen Jesse Sekidika forvet ve sağ kanat mevkilerinde forma giyiyor. Eskişehirspor'dan önce Sırbistan 1. Lig takımlarından Napredak'ta forma giyen Sekidika ilk kez burada dikkat çekti. Daha sonra TFF 1. Lig'e adım atan 23 yaşındaki oyuncu bu sezon çıktığı 16 karşılaşmada forma giydi. Öte yandan; performansı ile göz dolduran Nijeryalı, bu maçlarda 8 gol ve 2 asist kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim