İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Abdülkadir ilk yirmi dakikalık bölümde ofansif anlamda katkı yapmadığı için Trabzonspor, üretkenlikten uzak bir yapıya büründü. Abdülkadir Ömür'ün serbest vuruştan attığı golden sonra ise Trabzonspor oyunda dengeyi sağladı. Her ne kadar oyun istenilen düzeyde olmasa bile bireysel becerileri olan oyuncular ortaya çıktı. Nwakaeme'nin mükemmel pası Djaniny ile gelen gol ve ardından Cornelius'la 3 farklı sonuç.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Bu müsabakada Trabzonspor adına en önemli kazanım, Abdülkadir Ömür’ün kaptan çıktığı maçta kilidi açan isim olması. Kaleci hatası bir yana artık sadece gole odaklanması ve kullandığı serbert atışı hedefe nişanlaması kayda değerdi. Ömür’ün son haftalardaki performansa katkı sağlayanları kutluyorum. Abdullah Avcı’nın katkısını pas geçemeyiz. Bu çocuk hak ettiği değeri bulmalı. Sezon sonu bir kutlama olacak ise Ömür başrol oyuncuları arasında yer almalı.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET):

Bakasetas-Hamşik’in yokluğunda klasik eğlenceli oyunlarını oynayamadılar, topu çoğunlukla rakiplerine bıraktılar ve fırsat hücumları kolladılar. Bir golü duran toptan, ikisini de geçiş hücumlarından ürettiler. Şüphesiz ki geçişlerde de etkili silahları var. Nwakaeme sağlıklı olduğunda ligin en fazla keyif veren oyuncularından. Dün yine ikinci ve üçüncü golde zekası ve yeteneğiyle başroldeydi.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Trabzonspor'un farklı galip geldiği maçtaki oyun anlayışı doğruydu. Trabzonspor özellikle ilk yarıda hücumdaki kaliteli oyuncuları olan başta Nwakaeme, Djaniny ve Cornelius ile skor ürettiler. Belki saha içinde oyun liderleri Hamşik ve Bakasetas olmamasına rağmen Nwakaeme'nin aldığı sorumluluk, takımını hücumda organize etmesi önemliydi. Bu maç Trabzonspor'da kimin değil, neyin oynandığı saha içindeki göstergesiydi. Bu takımdaşlıkla Trabzonspor zaten şu an ligimizde hem oyun olarak hem de puan cetvelinde farkını ortaya koymuş durumda.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

Trabzonspor kötü başladığı maçın ilk 10 dakikasında Hugo’nun yoruma açık müdahalesi ve Edgar’ın çizgiden çıkardığı anlarda, futbol tabiriyle ‘direkten döndü’. Sonrasında Abdülkadir Ömür ve Djaniny’nin pozisyonlarını değiştiren ve Ömür’ün yaptığı ortada biraz da şansı ile golü bulan Trabzonspor iplerini kopardı. Nwakaeme’nin kalitesinin hissedildiği ilk yarıda Djaniny ve Cornelius’un golleri ile maçı sağlama almayı başardı.

SERKAN AKCAN (FANATİK):

Ligin lideri Trabzonspor önemli rakiplerinin puan kaybettiği bir haftayı galibiyetle kapatarak puan farkını açmaya devam ediyor. Bakasetas ve Hamsik’ten yoksun oynayan Abdullah Avcı, Abdülkadir'i 10 numarada, Djaniny'yi sağ kenarda kullanarak futbol standardını korumak istedi. Abdülkadir'in mental formuna kavuşması Trabzonspor'a estetik olarak yansıyor doğrusu. Genç yeteneğin, taç çizgisinden kullandığı serbest vuruşu doğrudan gol yapması göz kamaştırıcıydı. Djaniny ve Cornelius'un 3 dakika içinde buldukları 2 gol Trabzonspor'a rahat bir maç vaat etmeliydi ama öyle olmadı.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE):

Aslında Trabzon maça iyi başlamadı! Eksiği çoktu! Skor yapan oyuncuları, iki as kalecisi yoktu! Maçın kırılma anı 19. dakika oldu! Ömür frikik kullandı. Gaziantep kalecisi Günay havadan süzülerek ağır ağır gelen topu ağlarda görebildi. Bu Antep'in gardını düşürdü. Antepli Dicko çok yıprattı ancak, çok yalnız kaldı. Orta sahada göğüs göğüse bir mücadele vardı. Bireysel yetenekler sahne aldı, skor bir anda 3-0 oldu! Djaniny dün çok ince işler yaptı! Hem fiziğiyle yıprattı hem de skoru zenginleştirdi.

Editör: TE Bilisim