WİLLİAN JOSE HAREKATI

Yeni sezon için kadrosunu güçlendirme adına kolları sıvayan Trabzonspor’da transfer çalışmaları çok erken başladı. Hemen her bölgeye oyuncu almayı planlayan Bordo-Mavili ekip hücum hattı için de uzun bir liste oluşturdu. Zenit’ten ayrılan Rus golcü Artem Dzyuba, Antalyaspor’da kiralık olarak forma giyen Haji Wright, Beşiktaş’ta kiralık oynayan ve bonservisi Chesea’de olan Michy Batshuayi, Crystal Palace’tan Christian Benteke gibi isimleri gündeminde bulunduran Trabzonspor’un sezon başında da listesinde olan Brezilyalı golcü Willian Jose’yi yeniden istiyor.

Bu sezon İspanya ekibi Real Betis’te forma giyen 30 yaşındaki yıldız golcü 32 lig maçında 9 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Toplamda ise 11 gol kaydeden Willian Jose’nin Real Betis ile olan sözleşmesi Haziran’da sona eriyor. Bonservis bedeli olmayan Brezilyalı golcünün transferinin gerçekleşmesi adına girişimlere başlandığı belirtildi. 30 yaşındaki golcü oyuncunun menajeri ile temasa geçildiği ve şartlarının sorulduğu öğrenildi. Willian Jose transferinin olumsuz sonuçlanması halinde listedeki diğer isimlerle temasa geçilecek.

Bu arada Trabzonspor’un golcü oyuncularına da teklifler gelmeye devam ediyor. Suudi Arabistan ekibi Al Hilal’in Djaniny için 6 Milyon Euro teklif ilettiği ancak Trabzonspor’un bu teklifi kabul etmediği biliniyor. Ücretin daha da artması halinde Bordo-Mavililerin Djaniny’i gönderebileceği belirtiliyor. Danimarkalı golcü Cornelius’u da Hollanda ekibi PSV’nin istediği öğrenildi. Bordo-Mavili ekip, bu iki golcünün durumuna göre santrafor takviyesini şekillendirecek. Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek üst düzey bir golcü almayı planladığı belirtiliyor.

TANASE AŞKI!

Transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor’da gündem oldukça yoğun. Bu sezon olduğu gibi yeni sezon için de transferleri kampa yetiştirmenin gayreti içinde olan Bordo-Mavili ekip bir taraftan da mevcut kadrodaki oyuncuların durumuna göre hamle yapmayı bekliyor. Bu sezon şampiyonlukta büyük rol oynayan isimlerden biri olan Bakasetas’ın Trabzonspor’dan ayrılabileceği konuşuluyor. Portekiz ekibi Sporting Lizbon’un 12 Milyon Euro serbest kalma bedelini ödeyip Bakasetas’ı alabileceği belirtiliyor.

Bakasetas’ın ayrılması halinde Bordo-Mavililerin daha önce de gündemde olan Romanya Ligi ekiplerinden Steau Bukreş takımında forma giyen 27 yaşındaki 10 numara Florin Tanase ile ilgilendiği öğrenildi. Bükreş ekibiyle 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Tanase bu sezon 33 maçta 20 gol, 7 asistlik performans sergilemesi teknik direktör Abdullah Avcı’nın da dikkatini çekti. Bordo-Mavililerin, Tanase’nin sözleşmesindeki 3 Milyon Euro’ya serbest kalma bedelini ödeyip Romen 10 numarayı transfer edebileceği belirtiliyor. Rumen basını da Trabzonspor’un Tanase ile ilgilendiğini yazdı.

FERNANDO’YA RAKİP ÇIKTI

Bu sezon devre arasında geldiği Antalyaspor’da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı ön libero Fernando’yu gündemine alan Trabzonspor, transferi bitirme adına girişimlerine başladı. Sözleşmesinde bulunan 750 Bin Euro’ya serbest kalma maddesini devreye koymaya hazırlanan Bordo-Mavili ekibe Fernando transferinde rakip çıktı. Acun Ilıcalı’nın başkanlığını ve Şota Arveladze’nin teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin de devreye girdiği belirtildi. Bordo-Mavili ekip, Brezilyalı yıldız Fernando’yu ikna etmeye çalışacak.

SOL BEKE YENİ ADAY CAMBİASO

Son yıllarda sol bek mevkiinde büyük sıkıntı yaşayan Trabzonspor, önümüzdeki yıl için bu mevkide sorun yaşamak istemiyor. Bu doğrultuda çalışmalarını yürüten Bordo-Mavili ekipte teknik direktör Abdullah Avcı’nın İtalya temsilcisi Genoa’da forma giyen 22 yaşındaki sol bek Andrea Cambiaso ismini yönetime ilettiği öğrenildi. Bu sezon 26 maçta forma giyip 1 gol atıp 4 asist yapan İtalyan oyuncunun kulübüyle bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Maliyeti araştırılan genç oyuncuyla ilgili karar verilecek. Trabzonspor’un sol bek konusunda listesinde PSG’den Lavyin Kurzawa ve Ghislain Konan da yer alıyor.

Editör: TE Bilisim