GÖZLER BİLİM KURULU’NDA

Bu anlamda TFF’nin Ligleri 12 Haziran’da başlatıp 26 Temmuz’da bitirme planı var. Bu kararın uygulanıp uygulanamayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun da tavsiye kararları çok önemseniyor. Bu anlamda Mayıs başında TFF’nin Bilim Kurulu ile yapacağı görüşme sonrası liglerin kaderi tamamen şekillenecek.

SÜREKLİ TEST YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılan toplantı sonrası liglerin nasıl oynanacağı yönünde ön karar alınmıştı. Bilim Kurulu seyahat olayına sıcak bakmasa da müsabakalar, her takımın kendi şehrinde seyircisiz oynanacak. Şartlara göre tek şehir seçeneğinin de görüşüleceği belirtiliyor. Antrenmanlar ve müsabakalar başladığı andan itibaren tesisler ve statlar sürekli dezenfekte edilecek. Oyuncular sürekli covit-19 testine girecek.

PLANLAR YAPILIYOR

Kalan 8 maçın 7 haftada bitirilmesi gündemde. 8 haftanın birinde 2 maç oynatılması düşünülüyor. Aynı şekilde Ziraat Türkiye Kupası maçlarının da bu 8 haftanın içinde bitirilmesi gündemde. Kupada da 2 yarı final ve 1 final maçı oynanacak. Bu konuda da TFF çalışma yapıyor. Bu anlamda ligde 53 puanla zirvede yer alan Trabzonspor da şu anda düşünülen plana göre hazırlıklarını yapıyor. 3 Mayıs’ta toplanıp çalışmalarına başlayacak olan Trabzonspor, iki kulvarda da şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

ÇİFTE ZAFER YAŞATALIM

Ligde 8, kupada da finale kalması halinde 2 maç oynayacak olan Trabzonspor’da teknik direktör Hüseyin Çimşir, kurmaylarıyla birlikte yoğun mesai harcıyor. Korona virüs salgınından ötürü mesafe kurallarına uygun şekilde antrenman metotları geliştiren Çimşir, oyuncuları ile sürekli temas halinde. Öğrencilerinin tamamın lige konsantre olmalarını isteyen Çimşir, camiaya çifte şampiyonluk sevinci yaşatmak istediklerini oyuncularına anlatıyor.
 
Editör: TE Bilisim