İSKENDER GÜNEN (SABAH GAZETESİ ) - NEWTON KALIRSA DAHA ÇOK ÜZÜLÜR!
Böyle bir günde maç yorumu yapmak kolay değil. Yıkıntılar altında kalan insanları düşündükçe maça odaklanmamız kolay değil. Ama görev sorumluluğumuz olduğu için yorum yapmak zorundayız. Sezon başından beri Trabzonspor'un kendi oyuncu yapısına göre bir sistemi olmadığını yazdık. Futbol, oyuncu yeteneklerine göre bir sistem oluşturduğunuzda istikrarlı sonuç alma şansınızın olduğu bir oyundur. Sonuçta futbol oynamaya çalışan ve doğruları yapan taraf Kasımpaşa'ydı ve de bana göre hak ettiği 3 puanı aldı. Trabzonspor'da ise artık şu gerçeğin görülmesi gerek; böyle gitmiyor! Eğer Newton'da ısrarcı olunursa, bundan sonraki maçlarda daha büyük hayal kırıklığı beraberinde gelir. Trabzonspor için daha üzücü olur..
 
NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ)- OLDU MU ŞİMDİ!.
Futbolda maçın ağırlığını ve kalitesini her zamanların futbolunda orta saha kalitesi ve kapasitesi belirler. Gelin görün ki Trabzonspor'da böyle bir ağırlık ortaya koyacak ne bir ekip oyunu ve ruhu ne de bireysel yeterlilikte olan takımı sırtlayabilecek vasıfta birisi vardı.. Forvet hattına gelince... Bu blokun mutlaka birinci sınıf bir eleman ile tekrar ayağa kaldırılması gerekir. Zira rakibi korkutacak, tereddütte düşürecek bir oyuncunun olmadığı malum. Eğer siz bu takımla ilk sıralara oynamak istiyorsanız bu iş, bu ekiple olmaz. Orta saha ve forvet arasındaki bağlantı konusunda Trabzonspor doku kaybı yaşıyor. Bu aradaki iletişimin mutlaka bir şekilde organize edilmesi gerekir. Kendilerinden yerli futbolcular olarak çok şey beklenen kaleci Uğurcan ve Abdulkadir Ömür bu yılın performansı ile gelecekleri konusunda tehlike sinyalleri vermektedir.
 
ZEKİ UZUNDURUKAN - (FOTOMAÇ) - BU NASIL HOCA!
Trabzonspor, ilk yarıda genç yıldızı Serkan Asan ile şık bir gol buldu. Sağ bek Serkan, sol ayağı ile attı golünü. Sonraki dakikalarda kısa süreliğine de olsa geçen sezonki günlerinden kesitler sunan Nwakaeme art arda attığı 2 golle skoru bir anda 3-1'e getirdi. Ama Kamil Ahmet'in büyük hatasını affetmeyen Yusuf Erdoğan, Trabzonspor açısından kolaya dönüşen maçı yine zora çevirdi. İkinci yarıya Trabzonspor yine telaşlı, tedirgin ve dağınık başladı. Kasımpaşa'nın kazandığı penaltıyı Uğurcan müthiş çıkardı. Trabzonspor'un haftalardır yazıyoruz, sahada bir oyun lideri, bir oyun aklı yok. Orta alanı çok yumuşak. Flavio, Kamil Ahmet ve Baker, dirençli oyuncular değil. Baskı yedikleri zaman dağılıyorlar. Bütün yük Victor Hugo ve Edgar'ın omuzlarına biniyor. Newton maçları kenardan film gibi izliyor.
 
LEVENT TÜZEMEN - (SABAH GAZETESİ) - HOCA DEĞİLMİŞ!
Trabzonsporlu oyuncular hâlâ birlikte hareket etmiyor. Kasımpaşa ise takım olarak göz doldurdu. Hızlı hücuma çıkan, ayağa top oynamaya özen gösteren Trabzon'un üzerine cesaretle giden Kasımpaşa özellikle Koita'nın ikinci yarı oyuna girmesiyle ciddi pozisyonlar buldu. Bu baskıyı ve Koita'nın savunmayı dağıtmasını görmesine rağmen Newton'ın önlem almaması ve seyirci kalması hoca olmadığının kanıtıydı. Aytaç'ın penaltısını kurtaran Uğurcan inanılmaz kurtarışlar yapmasına rağmen özellikle Kasımpaşa'ya 3 puan getiren Koita'nın müthiş gol vuruşuna yapacağı bir şey yoktu. Kasımpaşa'nın hocası Mehmet Altıparmak hamleleriyle maçı çevirdi. Newton ise maçı okuyamadı ve doğru hamleleri yapamadı.
 
REHA KAPSAL - (FOTOMAÇ) - BİLDİĞİMİZ GİBİ
Trabzonspor kötü başladığı lig serüveninde Kasımpaşa'yı yenip hem moral kazanmak hem de toparlanmak istiyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Trabzonspor'un oyun sıkıntısı geçtiğimiz sezonlardaki gibi devam ediyor. Takım halinde organize olamayan, savunma ve hücuma akıl koyamayan ve bununla ilgili planları da olmayan bordo-mavililer oyunu iki kişi üzerinden çözmeye çalışıyor. Uğurcan ve Nwakaeme ile yalnızca bireysellikle günlük, anlık performanslarla ancak maçın bir bölümünü çözersiniz. Karşılaşmanın geneli için takım halinde planlanmış oyunların olması gerekir. Şampiyonluğa oynayan bir takımın oyun hafızası olur. Bu hafıza oyuna gireni, çıkanıyla bir bütünlük arz eder. Eğer transferde belirli bir sirkülasyon yapıyorsanız, herkes gelenlerin kalitesine ve seviyesine bakar. Geçtiğimiz sezon ikinci olan takıma gelen oyuncular Trabzonspor gibi büyük bir camiada hedefe gidecekse, hedef de şampiyonluksa o zaman yapılan yanlış seçimler alınan kötü sonuçlarla beraber sorgulanır..
 
AKSAL YAVUZ - (MİLLİYET) - HATALAR ZİNCİRİ
Hafta arası dalgalı geçti; teknik adam arayışları falan filan... Sonuç; devam! Kadro mühendisliğinde büyük bir arıza yapılmışsa, dünyanın en iyi teknik adamını da getirseniz, kısa sürede çok şeyin değişmesini beklemek hikâyeden ibarettir. Zira futbolda esas olan sürekliliktir. Öyle ya ne yapsın Nwakaeme ve Uğurcan, onlardan da bir yere kadar! Bir yıl evvel şampiyonluğa oynayan takımın geldiği-getirildiği noktaya bakın, inanılır gibi değil. Onca hatayı yaptığınız zaman futbol affetmiyor, dün gece Kasımpaşa’nın affetmediği gibi…
 
ERMAN ÖZGÜR - (FANATİK) - ENERJİSİNİ YAYAMADI
Mücadele Trabzonspor'un 3 maçtır kazanamayışı ve tartışılan teknik direktörü üzerindeki tedirginliği ile başladı. Ne pas yapabildi ne de savunma. Ceza sahası önlerine kolay gelen Kasımpaşa rakibinin bu ruh halini Tirpan'ın nefis golü ile değerlendirip öne geçti. Ancak 20 dk.lık bu buhran Nwakaeme'nin vites arttırması ile son buldu. Serkan Asan'ın bir sağbek için hiç kolay olmayan sol ayak golünün asistini yapan Nwakaeme ardından birbirinden şık 2 son vuruşla skoru 3-1'e neredeyse tek başına getirdi. Maç kopar mı derken Kamil Ahmet-Uğurcan ortak hatasını gol yapan Yusuf Erdoğan takımını oyunda tutan golü attı. İkinci yarıya soyunma odasından en güçlü hamlesi olan Koita ile dönen Kasımpaşa iki kanat oyuncusu Hodzic ve Yusuf Erdoğan üzerinden etkili oldu. Trabzonspor'un yorulması ile birlikte Kasımpaşa iyi hücum etmeye başladı. Ancak Aytaç'ın penaltısı başta olmak üzere birçok pozisyon çıkaran ve direnci düşen takımını ayakta tutan kaleci Uğurcan oldu. Ama rakiplerin pozisyonlarına hazırlıklı olan Uğurcan, Edgar'ın ters vuruşuna hazırlıksız yakalanınca ikinci yarının hakimi Kasımpaşa önce beraberliği sonra Koita ile nefis bir gol daha bularak aslında hak ettiği 3 puanı almayı başardı. Sonuçta Trabzonspor bir maçın 90 dakikasına enerjisini yaymakta zorlandığı bir maçta daha puan kaybı yaşayarak hayal kırıklığının boyutunu büyütmeye devam etti.
 
Editör: TE Bilisim