20 SENE KALECİLİK YAPTIM 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş Lig Radyo'da soruları yanıtladı. Güneş’in açıklamaları şöyle: “Kaleci olmak istediğim bir şey değildi ama severek yaptım. Yapıyorsan en iyisini yap çünkü geri dönüş yok. Abimle ben maça giderdik. Abim de ben de forvettik. İkimiz de forvet olunca ben küçük olduğum için kaleye gönderildim. Kendimden büyüklerle oynarken kaleye geçmek zorunda kaldım. İyi oynayınca da lisans çıkarıldı. Mecburen kaleci oldum, 20 sene kalede oynamak zorunda kaldım.” 

KENDİMİZE GÜVENİMİZ GELDİ 

“Ben geriye dönük konuşmayı sevmiyorum. Dersler çıkarıyorum ama geriye dönük hatıralara bakarsam geleceği düşünemem. Nereden geldiğimi biliyorum. Her dönemin kendine has özellikleri vardır. 2002'de o günkü koşullarda geçmişin getirdiği koşullar vardı. Bizim zamanımızda Avrupa'da maç yaparken güvensiz oynuyorduk. O dönemin futbolcuları antrenör olunca bu durum eğişti. Son yıllarda başarılı olmamızın nedeni kendimize olan güvenimizi artırmamızdan dolayı. Bazen yanlış yapanların da katkısı oluyor. 2002 böyle bir başarıydı. Zaman zaman çok yalnızdık, yok saydılar. Siz başkaların ışığından gitmeyin.” 

EN GÜZEL MİRAS 

"O grup kendi içinde bu koşullarda geldi. UEFA şampiyonluğu yaşayan arkadaşlar vardı, Avrupa'da oynayan arkadaşlar vardı. Ama Dünya Kupası görmemişlerdi. Oraya giderken "başımız dik çıkalım" dedik. 3.'lük elde etmişken neden 1. olamadık demeye başladık. En güzel miras Türkiye'yi Dünya Kupası'na katılmasını sağlamaktır. İyi temsil etmemiz gerekiyor. Sahada savaşçı ama davranışta medeni olmaya çalışıyoruz. Gelecek nesillerin hayali olmak istiyoruz. Gelecek nesilleri daha iyi eğitmemiz gerekiyor. Çocukların algıları değişti, daha özgürler.” 

YURT DIŞINA ÇOK FAZLA OYUNCU GÖNDERMELİYİZ 

“Bizim insanımız burada birleşiyor. Eğitilerek buralara gelen bir insan değilim ama çocuklarımızı eğitmeliyiz. Futbol kentleri, fabrikaları olmamız lazım. Çok daha fazla yurt dışına oyuncu göndermeliyiz. Hedefimiz Dünya Kupası'na katılmak. Giden oyuncuların başarıları buradaki oyuncuların iştahını artırıyor. Doğru işler yaparak şampiyon çıkaralım. Beni seven insanlar beni iyileştirir. Bana hakaret eden insan beni sevmiyordur.” 

SEYİRCİLERİ ARTIRMALIYIZ 

“Futbolun sahibi seyircilerdir. Seyircileri artırmamız gerekiyor. Ben futbol seven bir taraftarım. Trabzonluyum, Trabzonspor'un başarılı olmasını isterim. Her takımın başarılı olmasını istiyorum. Avrupa'ya giden her takımımızın başarılı olmasını istiyorum. Daha öncede söyledim. Saha zemini bozuk olan yerler vardı. 'Niye kulüplere bırakıyorsunuz?' dedim. Sahada sorun varsa TFF olarak ben yaptırırım, ücreti kulübe verilecek paradan düşerim. Sahası olmayan takımı lige almam. 'Sen işine bak' diyorlar ama benim işim bu. Kurumsal kimliği olmayan takımları almam ben. 

‘UEFA BİZE HAKSIZLIK YAPTI’ 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 Dünya Kupası fikstürlerinin çok kötü olduğunu savunurken, UEFA’nın maç takvimi konusunda Türkiye’ye haksızlık yaptığını söyledi. UEFA’nın 27 Mart’taki Norveç-Türkiye maçını İspanya’nın Malaga şehrine almasını eleştiren Güneş, “Dünya Kupası’na katılmayı çok istiyoruz. Fikstürümüz çok kötü. UEFA haksızlık yaptı. Hem pandemi nedeniyle Malaga’da maç yapılmadı hem UEFA Norveç maçımızı oraya aldı. Oraya gitmek çok zor. Cuma günü kadroyu açıklayacağız” dedi. 

HAZIRLIK PROGRAMI 

Bu arada A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası’ndan önce oynayacağı iki özel maçın programı belli oldu. Ay yıldızlı takım, 27 Mayıs Perşembe günü Alanya’da Azerbaycan, 31 Mayıs Pazartesi günü Antalya’da Kuzey İrlanda ile karşılaşacak. Türkiye, 11 Haziran’da başlayacak olan Euro 2020’de İtalya, Galler ve İsviçre ile aynı grupta yer alıyor. 

Editör: TE Bilisim