YENİ SEZON İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

TFF 2.Lig’deki Trabzon temsilcimiz Hekimoğlu Trabzon’un Teknik Direktörü Bahaddin Güneş basının karşısına çıktı. Sezon öncesi açıklamalarda bulunan Bahaddin Güneş, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Hekimoğlu Trabzon’dan, Trabzonspor’a, Trabzonspor U19 takımıyla ilgili önemli mesajlar veren Güneş, Şenol Güneş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YUVAMA GELDİM

Celal Hekimoğlu Eğitim Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahaddin Güneş, “Tekrar hoş geldiniz. Futbol içindeki biri olarak oyunculuk dönemimde şampiyonluk gördüm güzel günlerim geçti. Onları arka planda bırakıp geleceğe bakmamız lazım. 22 yıldır antrenörlük yapıyorum. Trabzon’a geldiğim zaman kupa aldım. Ankara Demir’de şampiyonluğum elimden alındı. Celil Hekimoğlu Başkanın da geçen sene şampiyonluğu elinden alındı. Aynı kaderi yaşadık. Olumlu adımlar atarız diye düşünüyorum. Böyle bir camiaya geldiğim için mutluyum. Yuvama geldim. Bu bir süreç. İyi oyunculardan kurulu bir takımdı. Eksileri ve artıları da vardı. 71 puan az değil. İkinci olmuş. İyi bir santrafor ve deneyimli oyuncularla genç oyuncularımız var. Burhan ayrılmak zorunda kaldı. Normal. Gidecek ve gelecek olanlar olacak. Önümüze bakmak zorundayız. Yeni sezon içinde bu takım 80 gol attı. Deneyimli oyuncularımız var gençlerimiz var. Yapılan planlamada Trabzonspor’dan gelecek oyuncularla kampa gireceğiz. Eksik olan bölgelerimizi yavaş yavaş tamamlayacağız” dedi.

ÖNCE TRABZON SONRA ERZURUM

Sezon öncesi kampı ile ilgili açıklamalarda bulunan Güneş, 1.etap çalışmalarını Trabzon’da tamamlayıp ikinci etap kampı için Erzurum’a hareket edeceklerini açıkladı. Güneş, “Bugün itibarıyla başlıyoruz. 6 gün çalışacağız. 22 Temmuz’da başlayıp sonra 9-21 Ağustos’ta Erzurum kampı yapacağız. Yaş ortalaması oyuncularımızın 22. Burada hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Erzurum’a gitmeyi planlıyoruz. Kamp sürecinde 7 tane hazırlık maçı oynayacağız. Dinamik bir takım yaratma peşindeyiz. Trabzonspor ile transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Başkanımız Trabzonspor aşığı. Trabzonspor ile sürekli iletişim halinde. Kampı bekliyoruz. Bizim takımımıza oyuncular katkı yaparsa bu dönem onu yapmak zorundayız. Trabzonspor’a da yardımcı oluruz. Eksik 2-3 yerimiz var. Fikstür çekimi var. İnşallah hayırlısı olur bizim için de” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMELER YAPTIM

Barış Alper Yılmaz’ı keşfeden hocanın kendisi olduğunu ifade eden Güneş, Barış Alper Yılmaz için Trabzonspor yetkilileriyle görüşme yaptığını açıkladı. Güneş, “Barış Alper Yılmaz ile ilgili görüşmeler yaptım. Tercih kulüplerin tercihi. Rize altyapısından aldık. Rize’nin İl Özel İdare takımından. Eğitim almamış, dinamik bir çocuk. Kendini geliştirdi ve aç bir oyuncu. Milli takım oyuncusu şu anda. Trabzon’u biliyor. Tercih etmeleri doğal. Ben sadece alabilirsiniz, geleceği iyi dedim. İhsan Derelioğlu’na söyledim. İzlemenin başında olanlar onlar. Tercih etmeleri de onlara kalmış” dedi.

BAŞKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTUYOR

Güneş şöyle devam etti; “Önemli olan icraat burada güzel günlerimiz geçti. İnşallah başarılı oluruz. Kaleye topu atamadıktan sonra her şey boş. Tesislerimiz çok güzel. İnşallah biz de başarılara ulaşırız. Celil Başkan verdiği her sözü tutuyor. Vizyonu olan biri. Söylediği şeyi yapabilen birisi. Çok güzel bir tesisleri var. Başarılı olup oyuncu da yetiştirirsek ne mutlu bize. Haksızlıklar hep oluyor onlardan ders alıp hedefe gitmek gerekiyor. Daha iyi sarılmamız lazım, daha çok kenetlenmemiz gerekiyor. İyi bir kulübe geldim. İnşallah başarılı oluruz.”

YABANCI KURALINA KARŞIYIM

TFF’nin yabancı oyuncu kuralı ile ilgili de görüşlerini belirten Güneş, “Yabancı kuralına ben de karşıyım. Harcanan paralar çok fazla. Bu savurganlıktır. Bir anda şampiyon olmak isteyen takımlar var. Haddini bilmeyen bir harcama sistemi var. Çok değerli bir abim var. Başarısı da ortada. Böyle bir değerimiz var. Bana göre değerlerimizin heykelleri dikilmeli. Burası futbolun beşiği bir yer” dedi.

GÜNEŞ: “ŞENOL GÜNEŞ TÜRKİYE’NİN EN İYİ HOCASI”

Şenol Güneş ile ilgili sorulan soruya cevap veren Bahaddin Güneş, “Şenol Güneş’i konuşmamız farklı bir noktalara gider. Burası için canını verebilecek birisi. Başarılı olduğun zaman herkes arkanda başarısız olduğun zaman sıkıntı oluyor. Açık ve netim gurur duyduğumuz biri. Futbolun ölçüsü yok. Düne dönemiyorsun önüne bakman gerekiyor. Bana göre Türkiye’nin en iyi hocası. Diğerlerine göre değil. Bu konuya girmemem daha doğru olur. Çok değerli bir abim var. Yaptığı başarı ortada. Konuşunca çok yerlere gider bu olay. Böyle bir değerler bizim ağabeylerimiz var. Onlara saygı duyalım. Gökdeniz, Fatih Tekke, Yattara. Onlarla da çalıştım. Genç çocuklar onları tanıyor. Bizim kimliğimizi sizlerin tanıtması daha iyi. Şenol Güneş’i konuşmanın bir anlamı yok. Çok değerli bir insan. Buranın bağrından çıkmış, burası için canını verebilecek birisi. İyi bir futbol adamı, başarılı olunca herkes arkanda, başarısız olunca karşında oluyorlar. Gurur duyduğumuz bir kişi. Yaptığı başarılar ortada. Futbolda bunun ölçüsü yok. Bana göre Türkiye’nin en başarılı teknik adamı. Herkese göre aynı olmayabilir” şeklinde konuştu.

HASAN ÜÇÜNCÜ İLE SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ

Trabzonspor U19 takımını takip ettiğini ifade eden Güneş, “Hasan Üçüncü ile sürekli konuşuyoruz. Sürekli istişare halindeyiz. Abdullah Hoca onları da takip ediyor. Beğendiğim 3-4 tane oyuncu var. Biz işimize bakıp doğruyu yapmamız gerekiyor. Bize güvenip iş veren bir yönetim kurulumuz var. 22 yaş ortalaması dinamik bir takımımız var. Trabzonspor’dan gelecek oyuncuları bekliyoruz. Sol bek, santrafor ve 6 numara pozisyonu için transfer beklentimiz var. Trabzonspor’dan gelecek oyuncu durumuna göre transfer çalışmalarımızı şekillendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim