Stoperde öncelik Osorio’da
 
İlk sırada yazan isim de Yordan Osorio. Venezuelalı oyuncunun Porto ile 2022'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Trabzonspor yönetimi 26 yaşındaki savunmacı için Portekiz kulübünün belirlediği 2.5 milyon Euro'yu şu aşamada yüksek buluyor.
 
Trabzonspor'un istediği Yordan Osorio geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Zenit'te geçirmişti. Sözleşmesi bitince Portekiz kulübüne geri döndü. Ancak Porto'nun yeni sezon kadrosunda da düşünülmeyen oyuncu yine gönderilecek. Bordo-mavililer de devreye girerek 1.86 boyundaki savunmacı için atağa kalktı. Yordan Osorio hem stoperde hem de ön liberoda görev yapabiliyor. Bu çeşitliliği sebebiyle teknik direktör Newton onu takımında görmek istiyor.
 
Serdar Dursun’a teklifler yapıldı
 

Şampiyonluk için güçlü kadro kurmak isteyen Trabzonspor Serdar Dursun transferinde sona yaklaştı. Hücum hattını zenginleştirmek isteyen Bordo-Mavililer Serdar'ın forma giydiği Darmstadt ile görüşmelere başladı. 1.90 boyundaki dev forvet için bordo-mavililerin Alman temsilcisine 700 bin Euro‘luk bir teklif yaptığı belirtildi. Tecrübeli hücum oyuncusu kendisine gelen teklifleri değerlendirip son kararını verecek. Trabzonspor bu transfer için maksimum 1 hafta daha bekleyecek.
 
Mendoza tamam dedi sıra kulübünde
 
Yeni sezonda her mevkide kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olmak isteyen Trabzonspor, Amiens’li kanat oyuncusu Stiven Mendoza’yı da bitiriyor. İki gün önce oyuncuyla el sıkışan Fırtına, Fransızlar’ı ikna edip işi bitirmeyi hedefliyor. Amiens’in Kolombiyalı sol kanat oyuncusu Stiven Mendoza için girişimlerde bulunan Trabzonspor’un futbolcunun menajeriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alması ibreyi Fransa’ya çevirdi.
 
Geçen sezon 17 maçta 6 kez ağları sarsan Mendoza, 2018’de Amiens’e, Corinthians’tan 1 milyon Euro’ya transfer olmuştu. Stiven Mendoza’nın, Trabzonspor’a ‘Tamam’ dediği ifade edilirken kulübüyle sözleşmesi bir yıl daha devam eden futbolcunun kulübüyle bonservis pazarlığına girişilecek.,
 
Trabzonspor’da transferinin açıklanması beklenen Stiven Mendoza takımı Amiens'in Nancy ile oynadığı maçın kadrosunda yer almadı. İddialar ise daha önce Hindistan Ligi’nde de oynayan Kolombiyalı golcünün Trabzonspor’la anlaştığı için sakatlanma riskine karşın Amiens’in maç kadrosundan affını istediği oldu.
 
Önce şampiyonluk sonra transfer
 
Transfer döneminin gözde isimlerinden Alexander Sörloth, Trabzonspor ile görüşüp gelecek planlamasını yaptı. Norveçli golcü, yeni sezonda Trabzonspor’u Süper Lig şampiyonluğuna taşıyıp ardından Avrupa’ya geri dönmeyi hedefliyor.  Bu konuda Bordo-Mavililerle aynı düşünceleri paylaşan Norveçli yıldızın, yeni dönemde Trabzonspor’la şampiyonluk kupasını kaldırması sonrasında kulübüne yüksek bir bonservis bedeli kazandırarak Avrupa’ya adım atma kararı aldığı bildirildi.
 
Yeni sezon öncesinde yapılan takım çalışmalarında sergilediği hırslı görüntüyle dikkat çeken Sörloth’un, menajerinden kendisi için gelen teklifleri beklemeye almasını istediği ifade edildi. Teknik direktör Eddie Newton’ın yeni sezonda daha golcü bir kimliğe bürünmesini istediği Kuzey Avrupalı futbolcunun, hocasının talebini yerine getirebilmek için yoğun bir çalışma programı içerisinde bulunduğu kaydedildi.
 
Fransızlar Kharzi’yi Trabzonspor’da yazdı
 
Trabzonspor Wahbi Khazri'yle anlaşmaya çok yakın. Fransa medyasından Manu Lonjon'un haberine göre, Bordo Mavililer Saint Etienne'in 29 yaşındaki oyuncusu için kulübüyle anlaşmaya çok yakın. Eğer imzalar atılırsa Khazri gelecek sezon satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Bordo Mavili formayı giyebilir.
 
Khazri bir dönem Bordeaux'da yıldızlaştıktan sonra Premier Lig'in yolunu tutmuş ancak özellikle Southampton macerasının ardından kariyeri düşüşe geçmişti. İleri uçta ve kanatlarda oynayabilen Khazri geçen sezon 26 maçta 6 gol 4 asistlik performans sergilemişti. Daha önce Fransız medyasında çıkan haberlerde de Yeşillerin Khazri'yi takımda tutmak istemediği belirtilmişti.
 
Magallan iddiası
 

Arjantin basını, Trabzonspor'un stoper arayışlarında rotayı Lisandro Magallan'a kırdığını yazdı. Haberde bonservisi Ajax'ta olan geçtiğimiz sezonu Alaves'te kiralık geçiren 26 yaşındaki savunmacı için ilk temasın kurulduğu kaydedildi. Son olarak Magallan'ın Başakşehir'in de radarında olduğu ifade edildi.
 
Da Costa'ya Denizli talip
 

Süper Lig'de dış transferde son olarak Hes Kablo Kayserispor'dan ayrılan 30 yaşındaki Boşnak golcü Muris Mesanovic'le sözleşme imzalayan Yukatel Denizlispor, Trabzonspor'dan Manuel da Costa'yı gündemine aldı. Bordo-mavili ekiple yolları ayırmaya hazırlanan 34 yaşındaki oyuncu için görüşmelere başlayan yönetimin Portekiz asıllı Faslı futbolcuyla anlaşma aşamasına geldiği bildirildi.
Editör: TE Bilisim