Adım adım Mendoza!

Marlon, Plaza, Trondsen gibi genç yıldız adaylarını kadroya katarak gelecek sezon hem oyun hızını arttırmak hem de sonuca daha kestirmeden ulaşmak isteyen Trabzonspor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Transfer sürecinin ilk gününden itibaren gündemde yer alan Kolombiyalı kant oyuncu Stiven Mendoza’yla alakalı sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Fransız kulüp Amiens kulübünden transfer etmek istediği 28 yaşındaki Kolombiyalı sol kanat Stiven Mendoza’nın 3.5 milyon Euro'luk talebini fazla bulan ve bu nedenle hamle yapmayan bordo-mavili kulübe sürpriz bir mesaj geldiği iddia edildi. Karadeniz ekibinin kendisiyle ilgilendiğinden haberdar olan Mendoza menajeri aracılığıyla haber yollayarak, "Gelmeye hazırım” mesajı gönderdiği dediği belirtildi. 

Marcone ile kıran kırana

Gelecek sezon için orta saha arayışlarını sürdüren Bordo-Mavililer, çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Son olarak Arjantin ekibi Boca Juniors forması giyen 30 yaşındaki İvan Marcone için bastıran Karadeniz ekibi, 1 yıllık kiralama ve 2 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu önermişti. Boca ise 5 milyon Euro isteyince pazarlıklar çıkmaza girmişti. 

Ancak Trabzonspor, yıldız oyuncu için geri adım atmaya hiç niyetli değil. Fırtına, son olarak teklifini 3 milyon Euro’ya kadar çıkardı. Ayrıca kiralama konusunda sürenin 2 yıla kadar çıkması halinde Bordo-Mavili ekibin bu rakamı 3.5 milyon Euro’ya kadar çıkarabileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Boca Juniors’un yeniden pazarlık masasına oturmaya sıcak baktığı da gelen haberler arasında.

Burke transferi ciddiye bindi 

Trabzonspor hücum çeşitliliğini artırmak için transferde Oliver Burke isminden vazgeçmiyor. Bordo-mavililer, 23 yaşındaki sağ kanat için kulübü West Bromwich Albion ile görüşmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Genç yıldızı kiralamak için İngiliz ekibinin yöneticileriyle kıran kırana pazarlıklarına devam ettiği iddia edildi. Ancak bu transfer için en büyük tehdit Celtic… Bu noktada genç oyuncu için Teknik Direktör Eddie Newton’a tam yetki veren Bordo-Mavili kurmaylar, İngiltere'deki şahsi bağlantılarını ve nüfuzunu kullanarak genç ismin rotasının Trabzonspor olmasını sağlayacak.

Son gözde Erik 

Bu sezon gösterdiği performansla camianın gönlünde taht kuran Alexander Sörloth’un ayrılma ihtimali bile taraftarı endişelendiriyor. Ancak mali şartları göz önünde tutma zorunluğu olan Bordo-Mavililer bu transferin gerçekleşmesi durumunda en az 17-20 Milyon Euro arası bir bedeli kasasına koymayı da istiyor. Bu konuda özellikle de Sörloth ayarında bir golcü bulunmazsa gelecek sezon tüm umutlar başlamadan biter düşüncesinde olan taraftarları düşünen Bordo-Mavili Kurmaylar, gözünü yine Güney Amerika’ya çevirmiş durumda. 

Trabzonspor’un Brezilya Serie A Ligi ekiplerinden Palmeiras takımında forma giyen Erik Nascimento De Lima için resmi teklifte bulunduğu iddia edildi. Brezilya basınında yer alan habere göre; Japonya Ligi takımlarından Yokohama F. Marinos ekibinde kiralık olarak forma giyen Palmeiras oyuncusu Erik için Fırtına transfer teklifinde bulundu. Bu sezon Japonya Ligi'nde 7 maça çıkan Erik 1 gol ve 1 asist kaydetti. Erik daha önce Goias, Botafogo ve Atletico-MG formaları da giymişti. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1.6 milyon Euro.

Ovie Ejaria iddiası 

Orta sahada alternatifli bir oluşuma gitmek isteyen Trabzonspor’da gözler Ovie Ejaria’ya çevrilmiş durumda. Eddie Newton, Liverpool’un, Reading’e kiralık gönderdiği Ovie Ejaria’nın istediği tarzda bir oyuncu olduğunu anlattığı bir rapor hazırladı. Championship’te 36 maçta 3 gol ve 5 asistle oynayan 23 yaşındaki oyuncuyu kiralayabileceklerini, Liverpool’u ikna etme işini halledebileceğini yöneticilere iletti. Ejaria listeye eklendi.
Editör: TE Bilisim