KAMPTA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Başkan Ağaoğlu, “Çeşitli defalarca açıkladım. Bu transfer dönemine bağlı olarak Ocak ayında başlayan bir çalışma vardı. Hocamız 5-6 mevkiye direkt katkı verecek isimleri bize bildirildi. Şubat-Mart gibi çalışmaya başladık. 1-2 ismin yüksek maliyeti vardı. Tekrar hocaya döndük alternatif isimleri verdi, 4 transferi tamamladık. TFF’nin yabancı kuralı bizim devam eden transfer görüşmelerinde sıkıntı yarattı. Hoca ile tekrar değerlendirdik. 4 oyuncuda kalalım, 28 Haziran’da sezonu açtıktan sonra yeniden değerlendirip, transfer çalışmalarında değişikliğe gidelim dedik.

KOİTA 900 BİN EURO ALIYORDU

Bugün yapılan transferler yerinde ve isabetli olarak yapılan transferlerdir. İzlemenin ve hocanın istekleri doğrultusunda gerçekleşen transferler bunlar. Koita’nın almış olduğu ücretle ilgili eleştiriler var. Koita’nın Kasımpaşa’dan aldığı 900 bin EURO’ydu. Ortaya atıldığı gibi 300 bin Euro değil. Devre arasında talip olmuştuk. Ciddi bir bonservis bedeli önerdik. Ama Kasımpaşa 2’li rakamların üzerinde geri dönüş yapmışlardı. Biz onunla devre arasında anlaşmıştık. Menajeri de kardeşi. Bir kaç gündür kamuoyunun gündemini meşgul eden gerçek dışı haberlerin önünü kesmek amacı ile söyledim bunları.

DİĞER KULÜPLER AVRUPA ŞAMPİYONASINI BEKLİYOR

Kamp başladıktan 1-2 hafta içerisinde takıma muhtemel olarak katılacak oyuncular 1 ay zaman geçirecek takımla ve hoca da bunu yeterli görüyor. Şöyle söyleyeyim. Siz de farkındasınız yurt dışında önemli bir kulübün sportif direktörü ile konuşuyorum. ‘Şuana kadar sizin yaptığınız transferleri Avrupa’da yapan yok, 4 transfer gerçekleştirdiniz’ dedi. Büyük kulüplerin hepsi EURO 2020’nin sonuçlanmasını bekliyor. Bizim kadromuzdan ayrılan oyuncuları biliyorsunuz. 5 futbolcu ile vedalaştık. Onun yerine 4 futbolcunun transferini gerçekleştirdik.

UĞURCAN DA KAMPA KATILACAK

Gidecek oyuncularla alakalı. Avrupa futbol şampiyonasının sona ermesinin 1-2 hafta sonrasına kadar hareketlilik olacağını sanmıyorum. Uğurcan Çakır transfer edecek kulüp, büyük liglerden bir kulüp. Menajerler tarafından ön görüşme yapılan kulüpler bunlar. Bunlar da Avrupa şampiyonasından sonra görüşme yapılacak kulüpler. 28 Haziran’da kamp başlayacak. Bu kadro ile kamp başlayacak. Buna Uğurcan da dahil. Mevcut kadromuzla sezon hazırlığına başlayacağız. Giden oyuncuların maliyetinin üzerine 2-3 milyon Euro geldi. Şu anda Trabzonspor oyuncularının maliyetini karşılayacak durumda. Bir oyuncu dahi alsak da Trabzonspor bu kadronun maliyetini karşılayacak durumda.

YABANI KURALI ARTIK DEĞİŞMEZ

Yabancı kuralı ile alakalı ben TFF’nin bu kuralını değiştireceğini sanmıyorum. Kulüpler birliği olarak toplandık. Nihat Özdemir de toplantıya katıldı. En azından bu sezon uygulamanın ertelenmesini istedik. Değerlendireceklerini söylediler ama aynısını açıkladılar. Bundan sonra değişeceğini sanmıyorum. Hocamızla konuştuktan sonra da bu kuralın kalacağını planlarımızı bu yönde yapmamız gerektiğini söyledik.

GELECEK VAAT EDEN OYUNCULARLA İLGİLENİYORUZ

Biz gelecek vaat eden her oyuncu ile ilgileniyoruz. Berat ile 1 sene uğraştık ve transferi gerçekleştirirdik. Gelecek vaat eden her oyuncu Trabzonspor’un gündemde. Trabzonspor’un imkanları ile örtüşen rakamlara bu transferler gerçekleşebilir. Son karardan sonra fiyatlar yükseldi. Transfere erken başlamak avantajdır. Ama transfer penceresi açılmadan yaptığınız transferin de bir maliyeti vardır. O maliyeti de kabullenmek zorundasınız. Futbolcuları kampa yetiştirmek istiyorsunuz bu maliyeti kabullenmek zorundasınız. Avrupa’da transfer penceresi kapandıktan sonra Türkiye’de 1 hafta sonra kapanacak. Avrupa’da kulüp bulamayan oyuncuları daha ucuza almaktı amaç.
 

Editör: TE Bilisim