Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Trabzonspor, sezon başında yaptığı transferlerle dikkat çekmişti. Şampiyon kadrosunda önemli değişiklikler yapan bordo-mavililer, sezona da iyi bir başlangıç yapmıştı.
 
Trabzonspor'un en önemli isimlerinden olan milli kaleci Uğurcan Çakır'ın transferiyle ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı. İşte transfer haberinin tüm detayları...


Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Trabzonspor, bu sezon da lige iyi bir başlangıç yaptı. Oynadığı 8 maçta 16 puan toplayan bordo-mavililer, zirvede 17'şer puanı bulunan 4 takımın hemen arkasında yer alıyor.Şampiyon kadrosunda birçok değişiklik yapan Trabzonspor, sezon başında kadrosuna kattığı isimlerle dikkat çekti.   

SON OLARAK TRONDSEN AYRILDI

Marc Bartra, Eren Elmalı, Jens Larsen, Gbamin, Yusuf Yazıcı, Enis Bardhi, Trezeguet ve Maxi Gomez gibi isimleri transfer eden bordo-mavililer, son olarak Trondsen ile yollarını ayırmıştı. Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile profesyonel futbolcumuz Anders Trondsen arasındaki 17.08.2020 başlangıç ve 31.05.2024 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Yapılan anlaşmaya göre oyuncuya, 11 (On Bir) taksit halinde 1.252.500.-EUR fesih tazminatı ödenecektir." ifadeleri kullanılmıştı.  

TRANSFERİN GÖZDESİ UĞURCAN

Bordo-mavili takımın en önemli isimlerinden olan Uğurcan Çakır'ın adı da sezon başında transfer dedikodularına karışmıştı.  Milli kaleciye birçok takımın talip olduğu iddia edilmiş ancak transferde somut bir gelişme yaşanmamıştı.  

İSPANYOLLAR TEKLİFİ DUYURDU

Bu gelişmelerin ardından takımda kalan Uğurcan Çakır, transfer dedikodularında yer almaya devam ediyor. İspanyolların ünlü gazetesi AS'ın haberine göre; yaz döneminde Manchester City'nin sahibi City Group'un satın aldığı Girona, 26 yaşındaki kaleci için devreye girip 12 milyon Euro teklifte bulundu.  

SÜRE YETMEDİ, TAKIMDA KALDI

Ancak transferin kapanmasına kısa bir süre kalmasından dolayı tecrübeli file bekçisi Trabzonspor'da kaldı. Ayrıca Fransa'nın Rennes takımı, milli eldivenle ilgilendi fakat Alfred Gomis'i satamadığı için resmi bir adım atmadı. Bu sezon Trabzonspor formasıyla 10 maça çıkan Uğurcan 14 gol yerken, 4 maçta kalesini gole kapattı.

Editör: TE Bilisim