MHK YETERSİZ

Türk futbolunda son yıllarda tartışılan konuların başında hakemler geliyor. VAR sisteminin getirilmesine rağmen hakemlerin yine büyük hatalara imza atmalarında artık kasıt aranmaya başladı. Süper Lig’de 8.haftanın kapanışında Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan maçta hakem Ali Palabıyık ile VAR’daki Abdulkadir Bitigen’in kararları bardağı taşıran son damla oldu. Uzun yıllardır tartışılan MHK yapısı ve sistem bozukluğu yeniden gündeme geldi.

ART NİYET ARANIYOR

Son yıllarda Trabzonspor’un da hakem kararlarından ötürü canı bir hayli yandı. İki sezon önce hakem kararlarından ötürü Trabzonspor’un adeta şampiyonluğu elinden alınmıştı. Bu sezon da özellikle İstanbul’un üç takımı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş lehine verilen kararlar büyük tartışma konusu oldu. Özellikle şampiyonluk yarışının kızıştığı Süper Lig’de hakemlerin terazilerinin de şaştığı gözleniyor. Cüneyt Çakır da artık Avrupa’da bile tartışılmaya başlandı.

ÇİFTE STANDART

Trabzonspor’un Konyaspor ile oynadığı maçta Vitor Hugo, rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görürken, Beşiktaş’ın Sivasspor ile oynadığı müsabakada Siyah-Beyazlı oyuncu Josef de Souza’nın benzer pozisyonda sarı kart görmesi örnek gösterildi. Ayrıca Fenerbahçe’nin Kasımpaşa ile oynadığı müsabakada Gustavo’nun bir dakika arayla yaptığı iki faulden birine sarı kart çıkıyor ikinci sarı gösterilmiyor. Aynı şekilde Galatasaray kalecisi Muslera, Ali Palabıyık’a tepkisine rağmen ikinci sarıdan atılmıyor.

YAPI VE SİSTEM DEĞİŞECEK

Hakemlerin çifte standart kararları artık maçlara damga vurmaya başladı. Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği toplantısı sonrası MHK’nin yapısının değişmesi adına tüm kulüplerin ortak karar aldığını duyurmuştu. MHK’nin sisteminin değişmesi için hazırlanan taslak projenin kısa süre içinde TFF’ye sunulması ve kabul edilmesi bekleniyor. Futbol severler artık sistemin ve hakemlerin tartışılmadığı, adil kararların verildiği müsabakalar izlemek istiyor.

 YORUM HABER; YAHYA KARABİNA 
 

Editör: TE Bilisim