İLK SÖYLEŞİ AKÇAY İLE

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Mustafa Reşit Akçay, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin online olarak düzenlediği söyleşiye katılarak öğrencilerle buluştu. Spor, hukuk, eğitim ve iş dünyası alanında önemli isimleri öğrencilerle bir araya getirme noktasında ilk online söyleşisini Mustafa Reşit Akçay ile gerçekleştiren Sosyal Bilimler Lisesi’nin bu etkinliği yıl boyunca devam edecek. Youtube üzerinden de canlı yayınlanan söyleşide sporun yanı sıra aile, sanat, psikoloji, sosyoloji gibi birçok konuyu öğrenciler dinleme fırsatı elde etmiş oldu. Programın son bölümünde ise Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Mustafa Reşit Akçay'a sorularını yönelttiler.

“DENİZ ÜSTÜNDE YÜRÜMEK”

Öğrencilere; “Eğer hayallerinizi rüyalarınızda görmüyorsanız, bir eksiklik var demektir. Başarı için hayallerinizi rüyanızda görmelisiniz” diye seslenen Mustafa Reşit Akçay, kendi yazdığı “Deniz Üstünde Yürümek” isimli şiirini de öğrencilerle paylaştı. Şiiri üzerinden “bugün özellikle Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ülkeyi yönetmeye talip olmaları gerektiğini ve bundan kaçınmamaları gerektiğini, denizin üstünde yürümenin çok zor olduğunu ama başarılmayacak bir şey olmadığını, daha önce denizin üstünde yürüyen Sokrates'ten bu yana birçok insanın olduğunu” dile getirdi.

“BİR EKOL ÇALIŞMASI ÜZERİNDE KAFA YORUYORUM”

Türk futbolunda bir ekol boşluğu olduğunu, Almanya, Fransa ve İspanya'daki futbol ekollerinin oluşma şekli üzerinde makaleler okuduğunu dile getiren Akçay, akademisyenler, futbolcular ve yöneticilik yapan insanlarla birlikte ekol çalışması üzerine bir çalıştay yapma fikri olduğunu dile getirdi. Ekol çalışması ile ilgili olarak, bir Türk futbol ekolu olmadığını, diğer ülkelerden kes-yapıştır düzeyinde bazı bilgileri alıp kullandığımızı ve başarısız olduğumuzu ve bu başarısızlığı da aslının daha güçlü olmasına bağlayan Akçay, “Nasıl bugün silah sanayisinde bir şeyleri başarabilmişsek bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

“ETKİNLİKLER 1 AY SÜRECEK”

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Muhittin Yücealtay ise söyleşide yaptığı konuşmada, “Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi olarak 1 ay sürecek bir dizi söyleşi etkinliği planladık. Buradaki amacımız ülkemizin ve Trabzon'umuzun iş, spor, sanat, eğitim, sağlık ve hukuk gibi alanlarda uzman ve başarılı olan değerleri, öğrencilerimizle buluşturmak, öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmak, onları farklı rol-modellerle karşılaştırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sunup akademik tercihlerine yol göstermek” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim