ARICI İLE MISIR YARIŞACAK

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanlık seçimi yarın gerçekleştirilecek. Ankara Büyük Anadolu Otel’de saat 10.00’da başlayacak olan Genel Kurul’da Genel Başkanlık için mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı ile Trabzonlu eski hakem Hamza Mısır yarışacak. Hakem camiasının yeni bir heyecana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Başkan adayı Hamza Mısır, şunları söyledi; “Abdurrahman Arıcı ile hayat hikayemiz aslında iyi başladı ama iyi gitmedi, inşallah iyi biter ki ben iyi biteceğini biliyorum. 1986’da PAF maçı, 2011’de Ankara’daki sır buluşma ve 2018’deki gözlemcilik olayı.. Yeterli imza sayısını bulmasınlar diye attığınız taklaları şubelere hizmet için atmış olmaydınız bugün burada aday olarak karşınıza gelmezdik.

ARATMADIK YER BIRAKMADINIZ

Ne yaptınız öyle aratmadık yer bırakmadınız. Bize imza vermeyip yeterli sayıya ulaşmasınlar diye bir ilimizin delegelerini o ilin siyasi mercilerine şikayet ettiniz ve huzura çıkardınız. 26 Ağustos günü aday oldum. Şu 8 günde neler yaşadığımı bir ben bilirim bir de ailem ve yakın çalışma arkadaşlarım. Kıymetli hakem ve gözlemci arkadaşlar.. Bana bu yolda kalp kuvveti veren başta Karadeniz, Ankara, İstanbul, İzmir, Anadolu, Trakya, Akdeniz ve bütün illerimize teşekkür ediyorum. Biz hakem camiasına hizmet etmiş insanları ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz. Gönül bağı kuracağız. El ele, omuz omuza verip camiamızı güçlendirmek için çaba harcayacağız.

ŞİMDİ BİRLEŞME ZAMANI

Peygamber efendimizin söylediği gibi ‘birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.’ Aramızda ne geçmiş olabilir ki hepimiz bir şekilde bu camiaya hizmet etmişiz. Namus davamız yok alacak verecek birbirimizi dolandırmışlık yok o zaman neyi paylaşamıyoruz. Yok bunu yapmış yok o onun adamıymış! Herkes istediği gibi görüşür istediği gibi arkadaş olur kimse kimin kimle görüşeceğine karışamaz. Bunlar yılarca maalesef camiamızda derin yaralar açtı. İnsanları kutuplaştırdınız bölüm parçalayıp yönetmeye çalıştınız. Buna artık ‘DUR’ diyoruz. Şimdi birleşme zamanı bir olma zamanı. Bir yerden başlayacağız ve tarih yazacağız. Ne kadar ayrışma olursa herkes kolayca camiamızı parçalar ve yönetir. Tek ses olmamız lazım ki futbol camiasında güç olalım, insanların iki dudağının arasında olmayayım. Kulüplerin değil hakemlerin sözcüsü olacağız.

BAKIN NELER YAPTINIZ?

Yaptığınız en önemli icraat bu güzelim camiayı böldünüz, parçaladınız, yönetmeye çalıştınız. Korkutarak, sindirerek, hareket edemeyecek duruma getirdiniz. Hakem özgüveni yüksek, cesur yüksük karaktere sahip kişi demektir. Tehdit ettiniz, sindirdiniz, size samimi olarak bir şey söyleyeyim mi? Çok kul hakkı yediniz çokkkkkk… Çok emeği bir kalemde silip attınız. Ortada emek, alın teri ve en önemlisi kul hakkı var. Dedikodularla hareket edip yüzlerce hakemin kul hakkını yediniz, bu kadar insanın kul hakkını nasıl ödeyeceksin Arıcı!

OYUNUNUZ BOZULDU

16 yıldır bu derneğin başındasın ama Süper Lig hakemleriyle iletişimin kopuk. Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak hakemleri tehdit ediyorsun, yapma bunu! ‘Serdar Tatlı’yı görevden alıp yerine ben geçeceğim’ diyerek hakemleri tehdit ettin. Serdar Tatlı’yı tehdit ettirerek MHK’den kendisini destekleme kararı çıkarttın ama sonra oyun bozuldu. Fakat hakemler sandıkta oylarını Hamza Mısır’a verecekler. Üç büyük il ve Anadolu’nun en önemli illeri İstanbul, Ankara, İzmir büyük oy potansiyeline sahip iller Hamza Mısır’ın listesinde! Tüm Süper Lig hakemleri ve klasman hakemleri de Hamza Mısır ekibine destek veriyor.

TÜRK HAKEMLİĞİNİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ

Hakemliğin gelişimi için başta Federasyonumuz, MHK, Kulüpler Birliği ile işbirliği yapacağız. Projelerimiz hazır. Hakemliğin gelişimi için birçok ilde destek verecek sponsorlarımız şimdiden bize desteklerini bildirdi. El ele gönül gönüle Türk hakemliğini düzlüğe çıkartacağız. 16 yıldır korkutularak karşısına aday çıkarılmayan dönem bugün son bulacak. Hakem sahada cesursa, sandıkta da cesur olduğunu gösterecek. Ve Türk hakemliği için bugün yeni bir güneş doğacak.

Editör: TE Bilisim