Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp ligde üst sıralara çıkan Trabzonspor taraftararını biraz olsun heyecanlandırdı.

Bunun yanında hafta arasında Başakşehir ile oynadığı süper kupa müsabakasında rakibin 2-1 gibi bir skorla yenerek kupayı müzesine getirdiği haliyle büyük sevinç yaratmıştı.

Trabzonspor’un bu sezonki en önemli galibiyeti süper kupa müsabakasında alınan galibiyettir. Çünkü bu galibiyet oyuncularımızın Beşiktaş müsabakasına daha moralli bir şekilde çıkmasına neden olmuştur.

Bir başka sevindirici haber de UAFA’dan geldi. Daha önce hatalı bir şekilde kesilen para cezaları 4 milyon avro olarak Trabzonspor’un kasasına girecek olması camiada da da morallerin en üst düzeye çıkmasınca neden olmuştur.

İlk yarıda oynanan derbilerden hiç galibiyet çıkaramayan Trabzonspor ikinci yarının ilk derbisinden puan almak için İstanbul’da Beşiktaş ile zorlu bir maça çıktı.

Avcı yeni transferlerimizi ilk 11’e almadı ve geçen haftaki kazanan kadro ile başladı maça. Daha ikinci dakikada büyük bir talihsizlik yaşadık ve Abdulkadir’in sakatlanması bizim açımızdan büyük şanssızlıktı.

Beşiktaş ilk dakikalarda oyunu bizim yarı sahamıza yıkıp üstünlük sağlamayı amaçladı. 11.dakikada bir sakatlıkta Beşiktaş’ta yaşandı.

Rıdvan sakatlandı yerine Nsakala gerdi. Trabzonspor 13. dakikada yüzde yüz bir gol kaçırdı. Djanini Baker’i çok iyi bir pas ile kaleci ile karşı karşıya bıraktı ama maalesef topu kaleciye nişanlayarak bariz golü kaçırdı. 23.dakikada ise Beşiktaş Larin’le geldi. Sahanın yıldızı Uğurcan gole izin vermedi.

30.dakida Nsakala soldan getirip ortaladığı topa Abubakar bomboş kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi. Bu golde stoperlerimizin büyük hatası vardı. Rakip santrafor bu kadar boş bırakılmamalı. Bırakırsan cezayı da yersin!

38.dakikada Rozier’in kasti tabanını hakem kırmızı yerine sarı kartla geçiştirdi. 41’inci dakikada Mensah’ın sert şunu Uğurcan çelerek 2.gole izin vermedi.

45 artı bir de Nwakeme rakiplerini çalımlayıp attığı sert şut adeta bilardo oynar gibi önce Vida’ya, sonra Montera’ya çarparak kaleci Ersin yanılttı ve topun Beşiktaş ağlarına gitmesine engelleyemedi.

Skoru da 1-1’e getirdi.

İlk yarıda bizim ortasahamız çok açık verdi. Onun içinde rakip çok pozisyona girmiş oldu. İlk yarıda atılan karşılıklı gollerle beraber takımlar soyunma odasına gittiler. Maçın ikinci yarısı da çok hızlı başladı.

Beşiktaş topla fazla oynuyor gözükse de Trabzonspor kontra ataklarla rakip kalede gol arayan taraf oldu.  63.dakidaa Nwakeme rakiplerini kördüğüm yaparak geçti ve kestiği topu Hugo yarım gole ile Beşiktaş ağlarına gönderdi. 69.dakikada Nkudu’nun 71.dakikada ise Rozier’in şutlarını Uğurcan nefis kurtardı. Adeta takımına can vermiş oldu.

78.dakikada Dorukhan Flavio’ya tabanla girince Halil Umut Meler direk kırmızı ile oyun harici yaptı. Bu dakikadan sonra rahatlamamız lazımken oyuncularım daha çok paniklediler. Aslında biraz sakin olup oyunun kontrolünü ele almak lazımdı.

88.dakikada Abubakar’ın yakından vurduğu kafayı Uğurcan yine mükemmel kurtararak arkadaşların rahatlatmış oldu.

Bana göre bu maç son haftalrın en güzel maçlarından birisi idi. Ve bütün oyunlarımız ve teknik heyeti kutluyorum. Trabzonspor’a yakışık bir oyun oynayarak 3 puanı alarak şehirlerine dönerek bütün futbolcuların gözlerinden öpüyorum.