Volkan Bayarslan’ın iptal ettiği penaltının dışında Trabzonspor’un müsabaka boyunca verilmeyen bir de penaltısı vardı. Abdülkadir Ömür’ün 61.dakikada attığı ancak ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golünde de VAR çizgisi nasıl çizilip iptal edildi…
 
PENALTIYI ES GEÇTİ

Sezona Beşiktaş mağlubiyeti ile başlayan Trabzonspor, ikinci hafta maçında Denizlispor’a konuk oldu. Yeni transferler Benik Afobe ve Lewis Baker’in de 11’de forma giydikleri müsabakaya etkili başlayan Trabzonspor, Denizlispor kalesinde gol aradı. 3-5-2 sistemi ile sahaya çıkan Bordo-Mavili ekipte yeni transfer Afobe, Baker’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak gol vuruşunu yapamadı. 39.dakikada Nwakaeme, Lopes’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Volkan Bayarslan önce penaltı noktasını gösterdi. VAR uyarısı ile pozisyonu izleyen Bayarslan penaltıyı iptal etti. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.
 
AFOBE DOKUNAMADI

Müsabakanın ikinci yarısında da Trabzonspor’un atakları vardı. Bordo-Mavili ekipte Afobe, 51.dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kongolu istediği gibi vuramadı, kaleye giden topu Murawski uzaklaştırdı. 61.dakikada Abdülkadir Ömür’ün attığı gol de ofsayta takıldı. VAR’da 5 dakika incelenen pozisyon sonrası gol iptal edildi. Müsabakanın 68.dakikasında Sacko’nun iki dakika arayla gördüğü çift sarı kartla oyun dışı kalmasıyla Denizlispor sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı. Ancak Bordo-Mavili ekip aradığı golü bulamadı. 90 dakika 0-0’lık eşitlikle sona erdi.
 
 STAT: Denizli Atatürk
HAKEMLER: Volkan Bayarslan*, Süleyman Özay*, Deniz Caner Özaral*
YUKATEL DENİZLİSPOR: Pantilimon**, Lopes**, Oğuz**, Mustafa**, Bergdich**, Aissati** (Dk.903 Fabiano?), Bakalorz* (Dk.64 Sacko?), Murawski**, Recep**, Sagal* (Dk.90+2 Özgür?), Rodallega* (Dk.73 Mesanovic*)
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Serkan Asan**, Hüseyin Türkmen** (Dk.86 Guilherme*), Campi**, Abdurrahim Dursun** (Dk.90 Safa Kınalı*), Abdulkadir Parmak**, Edgar**, Lewis Baker**, Abdülkadir Ömür**, Nwakaeme**, Benik Afobe** (Dk.86 Ahmet Canbaz*)
GOL: YOK
SARI KARTLAR: Bakalorz, Sacko (Denizlispor)
KIRMIZI KART: Dk.68 Sacko (Denizlispor)

NEWTON NE DÜŞÜNDÜ?
 
Trabzonspor teknik direktörü Eddie Newton’un 10 kişi kalan Denizlispor karşısında Afobe’yi dışarı alması eleştirildi. 68.dakikadan sonra adeta santraforsuz oynayan Bordo-Mavili ekip, orta saha ve kanat oyuncuları ile Denizlispor kalesinde gol aramaya çalıştı. Henüz tam olarak hazır olmayan Afobe’nin tam etkili olacağı dakikalarda dışarı alınması şaşkınlık yarattı. Büyük umutlarla alınan Plaza, geçen yıl transfer edilen ancak lisansı bu sezon çıkarılabilen Salih Kavrazlı gibi oyuncular kadroda iken tercih edilmemelerine de anlam verilemedi.

Editör: TE Bilisim