NECMİ PEREKLİ - ATANA DEĞİL ATTIRANA BAKIN

Trabzonspor'un dünkü farklı galibiyetinin arkasından sonucu gerçek yönü ile aramak lazım. Sakin ve serinkanlı bir düşünce ile galibiyeti değerlendirdiğimizde Trabzonspor takımının saha içi oyun performansının adım adım yükseldiğini göreceğiz.

Bu arada geçen maçlarda sağ bek Serkan hakkında ileri geri düşünen ve yazanlara atılan ilk golde bu gencin yaptığı artistik asisti gördükten sonra "Artık kendi çocuklarımıza her şeye ve noksanlarına rağmen sahip çıkalım" demek gerektiğini gördük. Bu konuda "Elin oğluna değil evin oğluna sahip çıkalım" diyelim..

Yani olsak da ölsek de kendi evlatlarımızı daima el üstünde tutmalıyız. Şimdi gelelim müsabakanın hacmine. Oynanan oyundan ziyade maçın skorbordundaki gol sayısına bakalım. Zira bu takım kendi sahasında olmayan seyirciyi evinde dahi en azından şimdilik mutlu etti ise arkasından sadece "Aferin" demekten başka ne yazılmalı ki? Oynanan her maçın öncesinde, "Acaba ne yapacağız?" endişesi ve korkusu var iken bu denli sonuçlardan memnun olmayıp lafügüzaf etmenin de hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur..

Tablo ortada, rakip belli, oynanan oyun sonunda atılan goller ve gollerin hazırlanılış tablosu da göz önünde olduğuna göre; bu haftalık "Hadi bana eyvallah" deyip gelecek haftaları izleyip muhtemel sonuçları beklemek gerek..

Her ne kadar yeni transfer isteği var ise de bu konuyu abartmadan eldeki mevcudun performansını bir yukarı çekip haddinden ziyade takımla ve tertiple oynamanın da hiçbir faydası olmadığı; geçen yılların tecrübesi ile sabittir..

REHA KAPSAL - GECEYLE GÜNDÜZ KADAR!

Trabzonspor geçen sezondan kalma hücum performansını ortaya koyarak, topa ritim veren organize ataklar, oyuncu hareketliliği, taktik disipline bağlılık ve yüksek konsantrasyonla hareket etti. Top rakipteyken takım savunması yaparak ön alan baskısını kontrol ettiler. Alanları doğru paylaşarak rakibine de zafiyet yarattığı zamanlarda da skor yapmasını bildi.

Tabii ki coşkusu, mücadele ve hırsı, saha içindeki oyuncuların birbiriyle kurduğu iletişim alınan farklı galibiyetten de önemliydi. Oyunun ve oyuncuların verdiği bu mesaj çok fark ettirdi..

Bu arada sakatlanan Abdülkadir Ömür'e geçmiş olsun dileklerimizi iletelim. Bu sakatlığı inşallah en kısa zamanda atlatır. Böyle yetenekli bir oyuncunun sahalara dönmesi, hem Trabzonspor hem de Türk futbolu için çok önemli..

Trabzonspor pas oyunu yaparken Uğurcan'ın ayaklarını kaleden başlayarak oyun kurmaya çalışan bir takım olarak daha fazla kullanmalı. Uğurcan'ın geriden başlatacağı ve servis yapacağı toplar çok önemli. Onun daha fazla çalışarak ayak tekniğini geliştirmesi gerekiyor..

Bordo-mavililerin, uzun bir aradan sonra ilk defa rahat ve keyifli maç seyrettirdiğini düşünüyorum. Atılan goller hem çok şıktı hem de hazırlanış ve organizasyon bakımından eksiksizdi. Trabzonspor'un, oyununun bu oyuncu topluluğuyla gelişmesinde ve değişmesinde en büyük katkı şüphesiz ki teknik direktör Abdullah Avcı'nın..

Ülkemizde teknik direktörün bir takıma verdiği katkının yüzdesi tartışılır. Bunlar rakamlarla ölçülecek ucuz ifadeler olamaz. Abdullah Avcı gelmeden önce ve geldikten sonra aradaki fark, 'geceyle gündüzün' farkı kadar büyüktür..

Editör: TE Bilisim