Bu sezon lig ve kupada şampiyonluk isteyen Trabzonspor, yoğunbir maç trafiğinden geçiyor. Dün akşam Başkent deplasmanında Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor, beklenen futbolu belirli bölümlerde sahaya yansıtamadı. 

Gençlerbirliği’nin Trabzonspor’a önlem aldığı gözlendi. Özellikle orta alanı çok kalabalık tutan Başkent ekibi, Trabzonspor’un pas trafiğini kesmeyi bildi. Sosa, Mikel, Guilherme etkili olamadı. Başkent ekibi özellikle iki kanadı da etkili kullanmaya çalıştı. Hücumda da Nwakaeme ile Sörloth bir türlü istedikleri pozisyonları bulamadı. Oldukça dikkatli olan Gençlerbirliği savunması da hata yapmadı. 

Başkent ekibi, Trabzonspor’un tempo yapıp etkili olmasını önledi. Özellikle ilk toplarda baskı yapan Gençlerbirliği, karşısında son 20 dakika tempo artıran Trabzonspor, Ndiaye, Nwakaeme ve Sörloth’un şutlarıyla kaleyi yokladı. Üç şut pozisyonunda Başkent ekibinin kalecisi gole izin vermedi. 76.dakikada ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda VAR’a giden hakem Hüseyin Göçek, penaltı noktasını gösterdi. 79.dakikada Sosa’nın kullandığı penaltı atışında golü bulan Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti. 83.dakikada ise Nwakaeme’nin golüyle Trabzonspor farkı ikiye çıkardı ve iyice rahatladı. Müsabakayı 2-0 kazanan Trabzonspor, şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli geçmiş oldu.
 
Editör: TE Bilisim